La Cupa Africii se fură ca-n codru

1 februarie 2015 17:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Jucătorii naţionalei Tunisiei au fost la un pas să-l linşeze pe Rajindraparsad Seechurn, „omul în negru” care i-a eliminat de la Cupa Africii acordând o lovitură de la 11 metri inexistentă.

Guineea Ecuatorială, una dintre cele mai bogate ţări ale Continentului Negru, a organizat Cupa Africii din acest an deşi nimeni n-o voia de teama virusului Ebola. Acest sacrificiu trebuia răsplătit cumva, o calificare a gazdelor în fazele avansate ale competiţiei fiind varianta ideală. Ceea ce s-a întâmplat în sfertul Guineea Ecuatorială – Tunisia (2-1) depăşeşte însă limita bunului simţ. 

Cu câteva zeci de secunde rămase de disputat, la scorul de 1-0 pentru tunisieni, Rajindraparsad Seechurn a arătat punctul cu var după ce un jucător al Guineei Ecuatoriale s-a aruncat în careu fără a fi atins. Guineenii au egalat, calificându-se apoi cu un alt gol marcat în prelungiri, spre disperarea tunisienilor. „Vulturii din Cartagina” şi-au amintit de hoţia centralului şi s-au strâns în jurul acestuia pentru a-i cere socoteală.

Fără intervenţia forţelor de ordine, scena se putea transforma uşor într-o dramă. După ce şi-a îndeplinit cu cinism misiunea, probabil că Rajindraparsad Seechurn va fugi cât mai repede acasă, în Mauritius.

Mai multe