La luptă, «Generale»! Dar cu cine?

25 ianuarie 2016 21:37   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Steaua a boicotat deja turneul amical al naţionalei, iar Pandurii, Astra şi Dinamo se pregătesc să facă la fel. Dacă va fi aşa, „Tata Puiu” nu va avea pe cine să trimită în teren la primul meci de pregătire din Antalya.

Lotul divizionar a ajuns luni (25 ianuarie) în Turcia, dar a lăsat acasă un imens scandal legat de jucătorii din Liga I pe care Anghel Iordănescu vrea să-i testeze sub tricolor. Totul a pornit de la Steaua şi de la refuzul cuplului Reghecampf – Becali de a-şi lăsa fotbaliştii la „miuţele” neoficiale cu Torpedo Kutaisi, Zimbru Chişinău şi Turkmenistan. „Vineri am avut cinci ore de discuţii cu Steaua. Ei ne-au propus două variante, pe care le-am refuzat. În schimb, am făcut noi alte patru propuneri, dar ei au avut o poziţie de forţă. Jucătorii voiau să vină, dar au fost blocaţi. Steaua a încercat să boicoteze naţionala şi ar trebui să primească o pedeapsă dură”, a spus Iordănescu, nervos, înainte de a decola spre cantonamentul din Antalya.

Veştile proaste pentru „Generalul” Iordănescu nu s-au limitat însă la decizia Stelei de a-i ţine la club pe Pintilii, Stanciu, Adi Popa, Papp, Niţă şi Toşca. Astfel, alte trei echipe, Pandurii, Dinamo şi Astra, s-au declarat nemulţumite de situaţia creată, gândindu-se să procedeze la fel ca Steaua. „În condiţiile în care urmează un play-off echilibrat, ar fi fost fair-play ca toate echipele să accepte turneul naţionalei. Dacă nu va urma o reacţie pe măsură, ne rezervăm dreptul de a ne chema înapoi jucătorii”, a afirmat Narcis Răducan, preşedintele „pandurilor”.

Pe aceeaşi lungime de undă s-a situat şi Dani Coman, oficialul Astrei. „Mi se pare total deplasat şi lipsit de respect ca noi să ne trimitem jucătorii, iar Steaua nu. Aştept explicaţii de la Federaţie”, a spus acesta. De asemenea, Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, şi-a expus frustrarea. „Dacă jucătorii Stelei nu vor veni, ar fi un moment delicat şi ne gândim şi noi serios la o soluţie. Nu e normal. Fraierii vin la acţiunile naţionalei, iar şmecherii merg direct la Euro!”, a declarat Rednic.

Rămân doar 9 jucători în lot?

Dacă Pandurii, Astra şi Dinamo îşi vor retrage jucătorii din cantonamentul naţionalei, Anghel Iordănescu va rămâne cu doar 9 dintre cei 27 de fotbalişti convocaţi iniţial. Este vorba de grupul de la Viitorul (Buzbuchi, Hodorogea, Benzar, Nedelcu şi Tănase), cel de la Craiova (Vătăjelu, Mateiu şi Ivan) plus Păun de la CFR Cluj.

Ce jucători ar mai putea pierde

Săpunaru, Hora, Răduţ, Ropotan (Pandurii); Lung, Găman, Enache, Budescu, Alibec (Astra); Filip, Nedelcearu, Rotariu (Dinamo).

Reghe: «N-are rost să ne jignim!»

Văzând că scandalul a escaladat, Laurenţiu Reghecampf a ţinut să-şi exprime punctul de vedere cu privire la negocierile eşuate cu Anghel Iordănescu. „El a zis că ne-a pus patru soluţii la dispoziţie, dar n-a fost aşa. Ne-a zis că-i lasă pe Niţă şi Toşca şi să rămână la lot ceilalţi patru. Nu e corect nici aşa! Adică ei erau selecţionaţi de ochii lumii, fără şanse să ajungă la Euro? De asemenea, i-am explicat selecţionerului că am nevoie de Pintilii pentru că-l avem doar pe Muniru apt, iar meciurile amicale nu pot fi amânate. Nu e răutate sau lipsă de respect, dar n-am ajuns la un numitor comun. N-are rost să ne jignim gratuit, mai ales că la Euro vor fi mulţi stelişti”, a precizat Reghe. „Voiam să fiu mai dur în declaraţii, dar m-am mai liniştit. Aştept să văd ce zic cei de la FRF şi mai vedem. Cum să depuncteze Steaua? Avem un regulament, lucrurile sunt clare”, a completat antrenorul campioanei.

Mai multe