La un singur gol de fericire

21 septembrie 2016 20:34   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Prima calificare din istoria naţionalei feminine se lasă încă aşteptată. Tricolorelor le-a lipsit un singur gol în preliminarii, fiind nevoite acum să joace un „baraj” cu Portugalia.

Aţi auzit de Părăluţă, Olar, Ficzay şi Tărăşilă? Sunt vedetele României la fotbal feminin, o disciplină care a stat mulţi ani în umbra băieţilor. Fetele antrenate de Mirel Albon au scos însă capul în lumea bună a acestui sport şi au trecut marţi seară pe lângă o performanţă uriaşă.

La Cluj-Napoca, româncele au spulberat Grecia (4-0) în ultima rundă a preliminariilor Euro 2017, dar trebuiau să câştige la acelaşi scor cu care Rusia se impunea la Moscova împotriva Croaţiei (pentru a intra în primele şase echipe de pe locurile secunde din cele opt grupe). Din păcate, rusoaicele s-au impus cu 5-0 şi se duc direct la Euro, în timp ce România şi Portugalia îşi vor disputa într-o „dublă” tur-retur ultimul loc disponibil la turneul final de anul viitor din Olanda.

Meciurile dintre România şi Portugalia se vor disputa în perioada 17-25 octombrie, ordinea lor urmând să fie trasă la sorţi mâine la sediul UEFA de la Nyon. Pe hârtie, fotbalistele noastre pornesc cu prima şansă, Portugalia fiind şi ea o naţională care nu s-a calificat niciodată la o competiţie majoră, Europene sau Mondiale.

Clasamentul final din grupa României

Mai multe