Lacrimi şi durere la Mondialul feminin de fotbal

2 iulie 2015 22:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Vedeta Angliei, Laura Bassett, a înscris un autogol în minutul 90+2 în semifinalele Mondialului feminin şi Japonia s-a calificat în ultimul act al competiţiei, cu scorul de 2-1.

Bassett a izbucnit în lacrimi şi cu greu a putut fi calmată de colege, iar fratele ei a stat cu ea în vestiar pentru a o consola. Mii de fani şi-au arătat sprijinul pe reţelele de socializare, dar au existat şi contestatari, unul dintre ei dându-se Gordon Strachan, selecţionerul Scoţiei.

Niponele au condus jocul din minutul 33, dintr-o lovitură de la 11 m, şi au fost egalate şapte minute mai târziu, prin acelaşi procedeu. Când meciul părea că se va duce în prelungiri, în minutul 90+2, Bassett a vrut să stopeze un atac şi să trimită mingea în afară, dar a şutat sub bara transversală, imparabil pentru colega ei din poartă.

A început să plângă, cu mâinile acoperindu-şi faţa, iar coechipierele nu o puteau linişti. A fost nevoie de intervenţia fratelui ei, care a coborât în vestiar şi i-a stat alături până a ieşit din starea de şoc.

Majoritatea suporterilor au susţinut-o pe Twitter, dar câţiva au şi ironizat-o. Cel mai inventiv şi-a creat un cont fals pretinzând că e Gordon Strachan, selecţionerul Scoţiei, şi i-a transmis mesajul: “Felicitări, Laura Bassett! Ai fost votată fotbalista preferată a scoţienilor!”. Rivalitatea fotbalistică dintre cele două ţări e de notorietate, ele consumând primul meci internaţional din istoria sportului-rege.

Mai multe