„Lassie” Budescu s-a întors acasă. Transfer de senzație la Astra

20 august 2019 12:42   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Pentru a treia oară în carieră, mijlocașul de 30 de ani a semnat un contract cu Astra Giurgiu.

Liber de contract după experiența la arabi, Constantin Budescu a ales să se întoarcă în fotbalul românesc, la echipa la care a cunoscut cele mai mari satisfacții. Oficialii Astrei l-au comparat cu celebrul câine Lassie, vedeta serialului TV cu același nume.

Egalul de luni seară dintre Astra și Viitorul (1-1) a fost urmat de anunțul-bombă al giurgiuvenilor privind transferul lui Budescu. Fără echipă de club după rezilierea contractului cu saudiții de la Al-Shabab, „Budi” a fost o țintă atât pentru FCSB, cât și pentru actuala formație a lui Marius Șumudică, Gazișehir Gaziantep. În cele din urmă, experimentatul mijlocaș a luat o decizie oarecum surprinzătoare, acceptând propunerea venită de la bunul său prieten Dani Coman, președintele Astrei. „Budescu e precum câinele ăla, Lassie. Oriunde îl trimiți, se întoarce acasă”, a precizat oficialul grupării patronate de Ioan Niculae. Astfel, se repetă scenariul din 2016, atunci când Budescu s-a întors la Giurgiu după o scurtă perioadă petrecută în China.

Odată cu repatrierea internaționalului de 30 de ani, Astra se întărește considerabil și devine o candidată serioasă nu numai la intrarea în play-off, ci chiar la câștigarea titlului. În ciuda vârstei destul de înaintate, Budescu are o cotă de piață de patru milioane de euro, fiind al doilea din Liga I la acest capitol, după Dennis Man (5,5 milioane) și la egalitate cu Cicâldău. Antrenorul Dan Alexa va avea la dispoziție un fotbalist care a jucat de-a lungul timpului în aproape 200 de meciuri pentru Astra, în toate competițiile, marcând 73 de goluri și ajutându-și colegii cu nenumărate pase decisive. Singurul punct critic al lui Budescu e potențialul fizic, serios afectat în ultimii ani de câteva accidentări.

Probabil că în alegerea lui Budescu a contat enorm și faptul că la Astra îl va regăsi pe Denis Alibec, cei doi fiind artizanii marilor succese ale echipei din Giurgiu în perioada 2014-2017. Cu Budescu la regie și cu Alibec la finalizare, Astra a luat titlul de campioană în 2016 și a avut evoluții consistente în cupele europene, ajungând chiar în primăvara Ligii Europa.

Gabi Tamaș, o altă achiziție de marcă a Astrei în această vară, a avut ghinion la primul meci jucat în tricoul echipei lui Dan Alexa. Contra Viitorului, Tamaș și-a pus semnătura pe reușita adversarilor, marcând în proprie poartă cu o lovitură de cap. „Apreciez genul ăsta de fundași, care riscă autogolul decât să fie fricoși. Cu excepția acelei faze, a jucat foarte bine”, a declarat Alexa.

Mai multe