Lazăr l-a bătut pe Raţ în derby-ul românilor din Grecia. Xanthi lui Răzvan Lucescu a ajuns aproape de cupele europene!

2 februarie 2015 13:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Sâmbătă s-a disputat în Grecia partida dintre PAOK Salonic, echipa la care evoluează Răzvan Raţ, şi Panaitolikos, noul club al lui Costin Lazăr.

Derby-ul foştilor rapidişti a fost până la urmă câştigat de Lazăr, scor 2-1, care a îmbrăcat până în vara anului trecut chiar tricoul lui PAOK. Mijlocaşul central a prins pe teren ultimele 30 de minute ale jocului, în timp ce Raţ a fost titular şi integralist. Victoria surprinzătoare a lui Panaitolikos a provocat mari stricăciuni trupei lui Raţ, care pierde contactul cu liderul Olympiakos, aflată acum la cinci puncte distanţă.

Cele trei puncte obţinute în deplasare ajută însă echipa lui Lazăr să rămână pe locul 5 în clasament, ultimul care duce în Liga Europa, la egalitate cu Asteras Tripolis, echipa unui alt român, Dorin Goian. Pentru această poziţie, Panaitolikos şi Asteras se vor bate însă până la final cu Skoda Xanthi, echipa antrenată de Răzvan Lucescu. Prin succesul cu 2-1 din deplasarea de la Levadiakos, Xanthi a ajuns pe şase în clasament, la patru puncte în spatele echipei lui Lazăr, Panaitolikos.

Clasamentul primei ligi din Grecia şi bifate cu albastru sunt echipele la care sunt legitimaţi români.

Mai multe