Lazăr, liderul plecat pe uşa din dos

5 septembrie 2015 21:07   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Vali Lazăr era unul dintre liderii vestiarului lui Dinamo, el alături de Matei şi Bărboianu fiind cei care l-au „săpat” pe tehnicianul Mihai Teja şi l-au reinstalat pe favoritul lor, antrenorul Flavius Stoican. Manevrele făcute de ei au ajuns la urechile noului tehnician, Mircea Rednic, care s-a asigurat că nu va păţi la fel.

Vali Lazăr a fost până în vară una dintre vedetele lui Dinamo. Titular incontestabil, plăcut de suporteri, fotbalistul a ajuns şi la echipa naţională. Dar, au apărut neînţelegeri cu antrenorul Mihai Teja, cel care-l înlocuise pe preferatul său Flavius Stoican. 

De aici au început şicanele: el, Matei şi Bărboianu „l-au săpat”, „neînţelegând” indicaţii simple în timpul antrenamentelor sau al meciurilor, iar antrenorul a fost îndepărtat. S-a militat pentru reinstalarea lui Stoican, ceea ce s-a şi întâmplat,  iar Lazăr a preluat din nou puterea în vestiar. Însă, rezultatele slabe au dus la o nouă schimbare a băncii tehnice şi a venit Mircea Rednic.

Ghinionul mijlocaşului a fost că Teja e protejatul „Puriului”, care a aflat despre şicanele la care a fost supus „copilul său”. Cum Bărboianu a fost dat afară de şefi, pentru un presupus blat cu Steaua, iar Matei s-a liniştit, Lazăr a devenit ţinta. Prestaţiile sale şi dorinţa declarată de a pleca la altă echipă au dat apă la moară staff-ului, care l-a pus pe liber. După ce s-a antrenat de unul singur, a fost reprimit în lot, doar pentru a fi monedă de schimb. Nu a vrut să se ducă însă la Botoşani, a negociat şi cu Sheriff Tiraspol, şi, până la urmă, a fost împrumutat la Chiajna. „Am aşteptat multe de la el, i-am dat şanse, dar dacă tot timpul vorbim de plecat când suntem nemulţumiţi, atunci pleacă dragul meu că am soluţii, jucători tineri, de perspectivă”, a explicat Rednic.

La Chiajna dă peste Ţălnar

Mijlocaşul va fi pregătit la Chiajna de Cornel Ţălnar, nou instalat pe banca ilfovenilor şi prieten vechi cu Rednic. Lazăr e împrumutat până la finalul sezonului şi-n funcţie de evoluţia sa va reveni sau nu la Dinamo. „Îl aducem pe linia de plutire”, susţin cei de la Chiajna despre jucătorul care nu a mai înscris din februarie, de la meciul cu „U” Cluj.

«Sensei» îi bagă în formă pe cei de la Concordia

Aflați pe locul zece, cei de la Chiajna încearcă să profite cât mai mult de această pauză competițională prilejuită de meciurile echipei naționalei. Fotbaliștii Concordiei au plecat într-un  mini-cantonament la Poiana Brașov. Acolo, au intrat pe mâna lui Cornel Țălnar, dar și a preparatorului fizic Constantin ”Sensei” Niculae, cel care s-a ocupat mulți ani de pregătirea celor de la Dinamo. Oficialii de la Concordia au și întârit lotul în această pauză, ei încercând să-și atingă obictivul la finalul sezonului regulat: calificarea în play-off. Astfel, la Chiajna au ajuns în această săptămână Vali Lazăr și fostul stelist Răzvan Grădinaru, acesta din urmă bifând 23 de meciuri în prima ligă, la echipa campioană și la Oțelul Galați. 

Mai multe