Le ia Cupa chinezilor sau vine acasă

28 noiembrie 2015 20:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

„Bursucul” Petrescu e în faţa celui mai important examen de când a acceptat să antreneze pe tărâm asiatic. La numirea sa pe banca echipei Jiangsu Guoxin-Sainty, antrenorului român de 47 de ani i s-au fixat două obiective principale.

Pe primul l-a ratat, formaţia din oraşul Nanjing nereuşind să termine campionatul în primele şase locuri, ci doar pe poziţia a noua. Cealaltă ţintă a oficialilor chinezi a fost Cupa Chinei, a doua competiţie internă. Cum Jiangsu Guoxin-Sainty are vitrina de trofee goală, e lesne de înţeles cât de mult îşi doresc şefii lui Petrescu să obţină o performanţă notabilă.

În ciuda parcursului împiedicat din campionat, Dan Petrescu a reuşit să-şi ducă echipa până în finala Cupei Chinei. În „dubla” decisivă, manşa tur de săptămâna trecută s-a încheiat la egalitate, 0-0, meci disputat de Jiangsu Guoxin-Sainty în faţa propriilor suporteri contra celor de la Shanghai Shenhua. Azi, în cursul dimineţii (de la ora 10.00, ora României) e programat returul de la Shanghai, formaţia lui Petrescu având nevoie de o victorie sau de un egal cu goluri. 

În cazul unui eşec, e greu de crezut că românul va fi păstrat în funcţie pentru viitorul sezon, fiind cunoscută uşurinţa cu care asiaticii îşi pierd răbdarea cu antrenorii străini.

Vrea a doua Cupă din 2015

Dacă va triumfa astăzi în Cupa Chinei, Dan Petrescu va câştiga al doilea său trofeu din acest an. Primul a fost luat cu ASA Târgu Mureş în luna iulie, „Bursucul” conducându-i pe mureşeni în Supercupa României cu Steaua. De altfel, acela a fost primul şi singurul meci oficial disputat de Petrescu pe banca lui ASA, problemele financiare ale grupării din Târgu Mureş determinându-l să ia drumul Chinei.

Mai multe