Leverkusen - Atletico, meciul frustratelor din Ligă! 4 finale, niciun trofeu

21 februarie 2017 11:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

BayArena, din Leverkusen, va găzdui diseară un meci din optimile Ligii Campionilor nu foarte mediatizat, dar foarte interesant.

Bayer şi Atletico Madrid au jucat în total patru finale, dar n-au câştigat niciuna. De trei ori a fost de vină Real Madrid şi o dată Bayern Munchen. În 1974, pe Heysel Stadium, din Bruxelles, Atletico şi Bayern Munchen au încheiat 1-1 primul meci, dar cum nu exista regula penalty-urilor, după prelungiri s-a hotărât rejucarea. A doua partidă a fost câştigată clar de nemţi, scor 4-0, şi Atletico a bifat primul eşec în Cupa Campionilor Europeni, actuala Ligă a Campionilor. Aveau să mai treacă 40 de ani până la o nouă finală în cea mai tare competiţie intercluburi din lume. În 2014, Atletico a avut însă din nou ghinion, Real Madrid câştigând cu 4-1 partida de la Lisabona, după ce a egalat în ultimul minut şi s-a dezlănţuit în prelungiri. Anul trecut, pe San Siro, din Milano, trupa lui Simeone i-a dus până la loviturile de departajare pe Ronaldo şi compania, dar au pierdut din nou.

Leverkusen a avut o singură astfel de oportunitate să atingă trofeul, în 2002, la Glasgow, dar tot Real Madrid le-a dat peste mână. A fost 2-1 pentru Zidane şi ai lui în faţa trupei lui Michael Ballack, iar de atunci au urmat vremuri tulburi pentru "pastilari".

Astfel, acest sezon poate reprezenta o nouă şansă pentru ambele echipe, dar doar una va prinde sferturile şi va putea visa în continuare. Care va fi aceea?

Mai multe