Lewandowski, pericol naţional

27 august 2016 20:04   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Deşi mai sunt două luni şi jumătate până la meciul România – Polonia, programat la 11 noiembrie în preliminariile CM 2018, tricolorii se gândesc deja cu groază la întâlnirea cu Robert Lewandowski.

Atacantul de 28 de ani al lui Bayern este într-o foame de goluri teribilă, polonezul înscriind de şase ori în ultimele două meciuri ale bavarezilor. Mai întâi a dat trei goluri în meciul de Cupă cu Carl Zeiss Jena (5-0), după care a recidivat în Bundesliga, contra lui Werder Bremen (6-0). La ultima sa reuşită, din penalty, Lewandowski a marcat în ciuda faptului că avea gheata ruptă.

“S-a întâmplat la un duel cu un adversar. Din fericire, am reuşit să trag şi aşa”, a spus după meci golgheterul polonez. Lewandowski s-a oprit la trei goluri cu Bremen, dar putea să dea mult mai multe. Asta pentru că în cele 90 de minute, “Lewa” a şutat pe spaţiul porţii adverse de 12 ori, performanţă rară la acest nivel.

Vârful lui Bayern e în acest moment unul dintre cei mai bine cotaţi atacanţi din lume. După apetitul său pentru gol, Lewandowski se aprope chiar de Ronaldo şi Messi. În sezonul trecut, polonezul a punctat de 30 de ori în Bundesliga, iar într-un meci cu Wolfsburg a reuşit chiar să dea toate cele cinci goluri ale echipei sale. Aviz tricolorilor lui Christoph Daum!

Mai multe