Liderul nu vrea să-şi piardă punctele şi cere schimbarea regulamentului

6 februarie 2018 18:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

CFR Cluj e pe primul loc în Liga 1, cu un avantaj de două puncte faţă de FCSB şi de opt faţă de CS U Craiova. De această diferenţă se va alege însă praful în play-off, când punctele se vor înjumătăţi şi echipele din spate se apropie de cele din faţă fără să facă nimic.

Acest lucru nu e pe placul conducătorilor din Gruia, care spun că au muncit pentru a face aceste puncte şi nu e normal să le piardă în ultima parte a stagiunii. "Această înjumătățire a punctelor nu este corectă. De exemplu, dacă acum s-ar termina campionatul, noi am avea un punct peste Steaua și doar patru peste Craiova, în loc de două, respectiv opt. Nu vorbesc doar din perspectiva CFR-ului, ci a tuturor echipelor. Nu mi se pare corect. Sistemul cu play-off și play-out este unul bun. Cred că a crescut nivelul Ligii I, dar regula înjumătățirii punctelor nu este ok. Dacă mai multe cluburi vor fi de acord cu această idee, vom face o cerere la LPF și nu văd de ce nu s-ar putea schimba acest lucru", a declarat Iuliu Mureșan la TV Pro X.

Judecata preşedintelui ardelenilor pare logică, doar că un lucru i se poate reproşa şi lui. Acela că nu a avut aceeaşi atitudine şi anul trecut, când Gheorghe Hagi ţipa ca din gură de şarpe că nu e normal să se înjumătăţească punctele şi echipa lui să-şi piardă avantajul câştigat în sezonul regular. Atunci, CFR făcea parte din plutonul urmăritoarelor şi o avantaja această înjumătăţire, astfel c ă toată lumea a tăcut mâlc. În aceste condiţii, doar cu liderul plângându-se singur de această nedreptate, şedinţa cu restul conducătorilor din Liga 1 pentru schimbarea regulamentului nu are vreun sorţ de izbândă. 

Mai multe