Liga Campionilor 2015, ultimul pas înainte de play-off. Lupta pentru bani se ascute. Vezi cine se califică!

5 august 2015 16:00   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Liga Campionilor 2015 a ajuns la faza manşei secunde a turului III preliminar. E ultimul pas înainte ca în scenă să intre greii din campionatele puternice şi acum se cam numără bobocii. Câteva surprize s-au produs deja marţi seara, dar azi avem grosul meciurilor. Suntem cu ochii pe două partide, bineînţeles, Partizan - Steaua, cap de afiş, şi Şahtior - Fenerbahce.

Aseară, la Amsterdam, s-a produs cea mai mare surpriză de până acum în Liga Campionilor 2015. Pe Arena, Ajax a fost eliminată şocant în faţa propriilor suporteri de Rapid Viena, vicecampioana Austriei. După 2-2 în tur, olandezii s-au văzut conduşi cu 2-0 la pauză în manşa secundă şi deşi au egalat imediat după pauză, au pierdut în cele din urmă cu 3-2.

Meci de infarct a fost însă şi Molde - Dinamo Zagreb. După 1-1 în Croaţia, norvegienii aveau prima şansă, dar oaspeţii au rezolvat partida în cinci minute. Pjaca (17), Ademi (20) şi Rog (22) au lovit după ce gazdele rataseră un penalty în minutul 8 şi totul părea gata. Molde a revenit la 3-3 în minutul 75, nu înainte să mai rateze un penalty, dar n-a mai putut să înscrie şi golul de 4-3, care ar fi adus calificarea. La croaţi, românul Alex Măţel a fost rezervă.

Liga Campionilor 2015: Molde - Dinamo Zagreb, 3-3, a fost drama serii

Alte rezultate interesante în Liga Campionilor 2015 au mai fost APOEL Nicosia - Midtjylland, 0-1. Danezii au învins surprinzător în Cipru, după ce pierduseră săptămâna trecută acasă cu 2-1. N-a fost însă suficient, APOEL calificându-se datorită golului în plus marcat în deplasare. Cel mai lipsit de încărcătură meci a fost însă AS Monaco - Young Boys Berna, încheiat 4-0. Monegascii s-au calificat la pas în faţa elveţienilor, cu un scor la general de 7-1, după ce în tur a fost cu 3-1.

Steaua - Partizan şi  Şahtior - Fener, meciurile sub lupă de azi

Azi se joacă însă celelalte 11 retururi din turul III preliminar şi suntem direct interesaţi de două partide speciale. Mai întâi e vorba de meciul Stelei de la Belgrad, unde campioana noastră trebuie să facă un meci mare pentru a o elimina pe Partizan după 1-1 la Bucureşti. Apoi, la Lvov, Şahtiorul lui Mircea Lucescu trebuie să-i ţină piept lui Fenerbahce, după 0-0 la Istanbul.

Apoi, ultima fază din Liga Campionilor 2015 mai propune întâlniri interesante ca Sparta Praga - CSKA Moscova, 2-2 în turul din Rusia, FC Brugges - Panathinaikos, 2-1 pentru greci la Atena sau Skenderbereu - Milsami Orhei, 2-0 pentru albanezi în deplasare din Republica Moldova. Orhei, echipa lui Cristi Bud şi Romeo Surdu, pare eliminată deja din competiţie.

Mai multe