Liga Campionilor: Celtic Glasgow, învinsă de nişte amatori din Gibraltar

13 iulie 2016 10:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Campioana Scoţiei, Celtic Glasgow, a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), de formaţia Lincoln din Gibraltar, în manşa întâi a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Lee Casciaro, 34 de ani, de meserie poliţist, a marcat golul victoriei, în minutul 48. Returul este programat, miercurea viitoare, la Glasgow. În primul tur, Lincoln a trecut de estonii de la Flora Tallinn, după 1-2 în deplasare şi 2-0 acasă. Antrenorul lui Celtic, Brandon Rogers, spune că nu e o ruşine faptul că echipa sa a pierdut meciul din Gibraltar: "A fost un meci dominat de noi şi în care am avut destule ocazii de a marca. Dar uneori se întâmplă şi asta în astfel de meciuri, o minge lungă trimisă spre celălalt careu şi marchezi un gol. Acum ne-am pus într-o situaţie dificilă (n.r. în vederea returului), dar eu cred că am arătat că merităm să ne calificăm. Normal, nu îţi doreşti niciodată să pierzi un meci. Mai avem o săptămână de antrenamente şi vom arăta mai bine. Nu e o ruşine. Nu am profitat de şansele avute şi ei au făcut-o. Returul va fi ferit. Nu trebuie să ne panicăm. Avem suficientă valoare pentru a ne califica în turul următor. Este o "afacere" în două manşe şi obiectivul nostru e să ne calificăm", a declarat Brendan Rodgers după meci, notează prosport.ro.

Au jucat şi doi români în preliminarii

Zrinjski Mostar (Bosnia) 1 – 1 Legia (Polonia)

Dinamo Tbilisi (Georgia) 2 – 0 Alashkert (Armenia)

Qarabag FK (Azerbaidjean) 2 – 0 F91 Dudelange (Luxemburg)

Hapoel Beer Sheva (Israel) 3 – 2 FC Sheriff (Republica Moldova)

Ovidiu Hoban, titular la gazde, a fost schimbat în minutul 70. Gazdele au ratat un penalty la 0-1 și au câștigat dintr-un 11 metri transformat în min. 90.

BATE Borisov (Belarus) 2 – 0 Seinaejoen JK (Finlanda)

Lincoln Red Imps FC (Gibraltar) 1 – 0 Celtic (Scoția)

TNS (Țara Galilor) 0 – 0 APOEL Nicosia (Cipru)

FC Valletta (Malta) 1 – 2 Steaua Roșie (Serbia)

Salzburg (Austria) 1 – 0 FK Liepaja (Letonia)

Vardar Skopje (Macedonia) 1 – 2 Dinamo Zagreb (Croația)

La oaspeți, Alexandru Mățel a jucat fundaș stânga, a luat un ”galben” și a fost schimbat în min. 66.

Mai multe