Liga Campionilor / Gabi Iancu a salvat Steaua

30 iulie 2013 19:09   Fotbal intern
Ultima actualizare:

O nouă seară perfectă pentru fotbalul românesc. Steaua a învins cu 2-0 în deplasare pe Dinamo Tbilisi şi e ca şi calificată în play-off-ul Ligii Campionilor. Partida de la Tbilisi a avut două părţi distincte.

Dacă până în minutul 61 cei care au dominat au fost georgienii, care au adus mingea bine până în careul nostru, dar le-a lipsit mintea limpede din atac, apoi balanţa s-a înclinat defnitiv în favoarea Stelei.

Momentul psihologic a fost în minutul 61, atunci când Tătăruşanu a apărat un penalty, dar foarte mult în economia jocului a contat şi inspiraţia de la pauză a antrenorului Laurenţiu Reghecampf, care l-a introdus pe teren, în locul lui Stanciu, pe Gabi Iancu.

Acesta a demonstrat prin fapte că merită laudele aduse de Gică Hagi şi, ca un puşti minune ce este, a deschis scorul în minutul 64 printr-un şut superb, de la 20 de metri.

Seara fantastică a lui Iancu a fost completată în mintuul 80, atunci când fostul atacant al Viitorului Constanţa a trimis în poartă, plasat, din careu, centrarea lui Tănase de pe partea stângă. Scorul putea căpăta proporţii mai mari, dar în primul minut al prelungirilor mingea trimisă de Tănase a nimerit bara.

Chiar şi aşa, returul de marţea viitoare, de pe „Arena Naţională" din Bucureşti va fi un simplu meci de palmares, căci Steaua şi-a asigurat deja calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

Pentru Steaua au jucat: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii (84 Gardoş), Bourceanu - Ad. Popa, N. Stanciu (46 Iancu), Tănase - Nikolici (57 Piovaccari).

Mai multe