Liga Campionilor la handbal / Oltchim continuă drumul spre trofeu: să vină Györ!

17 martie 2013 19:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Pentru a-şi câştiga grupa principală, Oltchim trebuia s-o bată pe Krim la patru goluri diferenţă şi să primească mai puţin de 23, sau la cinci goluri diferenţă, dacă încasau peste 23.

A fost 23-20 pe prostiile făcute de Bulatovici şi compania. Asta pentru că vâlcencele au avut momente când puteau să rupă meciul şi să pună între ele şi adversare o diferenţă confortabilă, dar ratările de la 7 metri sau din poziţie de singur cu portarul advers, precum şi momentele de dispariţie din joc le-a costat. La final, au ajuns să regrete toate acestea, vor juca semifinala cu favorita competiţiei, Györ, dar s-au consolat cu gândul că pentru a câştiga trofeul trebuiau oricum să le elimine pe unguroaice.

„Ne bucurăm pentru victorie. Aşa cum am promis, chiar dacă eram calificaţi, tot la victorie am jucat şi cu Krim. E păcat că doar un gol ne-a răpit locul 1 în această grupă, dar ăsta e handbalul. Nu putem spune că jucam sigur finala dacă ne întâlneam cu Larvik. Vrem trofeul şi trebuie să trecem de Györ, dacă credem că avem valoare", a declarat antrenorul danez, Jakob Vestergaard.

Rezultatul nesatisfăcător poate fi pus şi pe evoluţia slabă a jucătoarelor străine, iar reprezentative sunt Bulatovici, care a marcat aseară doar trei goluri, toate în a doua repriză şi Pineau, care a înscris un singur gol. Semifinala de foc cu Györ se va juca în aprilie, iar meciul de pe teren propriu va fi găzduit de complexul Romexpo, din Bucureşti. Oltchim şi Györ s-au întâlnit şi anul trecut tot în semifinale, iar atunci maghiarele au mers mai departe în finala cu Buducnost.

Mai multe