Liga Campionilor. Rezultatele din preliminarii au şocat Europa. Lucescu a dat de pământ cu Fenerbahce

6 august 2015 12:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Liga Campionilor. Rezultatele din preliminarii au stabilit practic tabloul complet al tragerii la sorţi de mâine. Play off-ul, considerat deja ca prim tur în Liga Campionilor, s-a format însă după surprize uriaşe. Câteva s-au produs marţi seara, dar bombele au avut loc miercuri, când s-au disputat celelalte 11 partide de calificare, inclusiv returul Stelei de la Belgrad.

Liga Campionilor. Rezultatele din preliminarii de marţi. La Amsterdam, s-a produs cea mai mare surpriză de până acum în Liga Campionilor 2015. Pe Arena, Ajax a fost eliminată şocant în faţa propriilor suporteri de Rapid Viena, vicecampioana Austriei. După 2-2 în tur, olandezii s-au văzut conduşi cu 2-0 la pauză în manşa secundă şi deşi au egalat imediat după pauză, au pierdut în cele din urmă cu 3-2.

De infarct a mai fost Molde - Dinamo Zagreb. După 1-1 în Croaţia, norvegienii aveau prima şansă, dar oaspeţii au rezolvat partida în cinci minute. Pjaca (17), Ademi (20) şi Rog (22) au lovit după ce gazdele rataseră un penalty în minutul 8 şi totul părea gata. Molde a revenit la 3-3 în minutul 75, nu înainte să mai rateze un penalty, dar n-a mai putut să înscrie şi golul de 4-3, care ar fi adus calificarea.

Liga Campionilor. Rezultatele din preliminarii. APOEL Nicosia - Midtjylland, 0-1. Danezii au învins surprinzător în Cipru, după ce pierduseră săptămâna trecută acasă cu 2-1. N-a fost însă suficient, APOEL calificându-se datorită golului în plus marcat în deplasare. Cel mai lipsit de încărcătură meci a fost însă AS Monaco - Young Boys Berna, încheiat 4-0. Monegascii s-au calificat la pas în faţa elveţienilor, cu un scor la general de 7-1, după ce în tur a fost cu 3-1.

Aseară, cu excepţia deziluziei româneşti de la Belgrad, despre care nu vom mai vorbi, s-au mai jucat 10 meciuri. Şahtiorul lui Mircea Lucescu ne-a făcut fericiţi, învingând vicecampioana Turciei, Fenerbahce, cu 3-0 şi mergând mai departe fără probleme. Apoi, la Praga s-a desfăşurat un alt thriller, Sparta conducând cu 2-0, dar pierzând în final cu 3-2 meciul cu CSKA Moscova şi ratând în cele din urmă calificarea.

Liga Campionilor. Rezultatele din preliminarii: Malmo şi Maccabi au întors calificările

Liga Campionilor. Rezultatele din preliminarii. În Suedia s-a jucat o partidă de asemenea şocantă, Malmo FF, fosta echipă a lui Zlatan Ibrahimovic câştigând cu 3-0 în faţa austriecilor de la Salzburg şi întorcând în favoarea lor calificarea. Asta pentru că în tur, Salzburg câştigase cu 2-0. În rest, Celtic s-a calificat chinuit la Qarabag, în Azerbaidjan, unde a încheiat 0-0, dar datorită victoriei la limită, 1-0, din Scoţia, a mers mai departe. Tot la capitolul surprize poate fi trecută şi partida dintre Plzen şi Maccabi Tel Aviv. Cehii câştigaseră cu 2-1 în Israel, dar au pierdut cu 2-0 pe teren prorpiu şi s-au văzut eliminaţi.

Mai multe