Liga Europa, cadoul perfect pentru Fernando Torres la despărţirea de Atletico

17 mai 2018 13:23   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Liga Europa şi-a stabilit miercuri seară câştigătoarea ediţiei 2017-2018, Atletico Madrid (3-0 în finala cu Marseille). Trofeul e unul special pentru atacantul Fernando Torres, care până acum nu cucerise nimic cu formaţia sa de suflet.

A câştigat Liga Campionilor cu Chelsea şi a fost campion european şi mondial cu naţionala Spaniei. Lui Fernando Torres (34 de ani) îi lipsea însă un triumf major cu Atletico Madrid, clubul care l-a lansat în fotbalul mare şi care l-a primit înapoi pe final de carieră. Finala Ligii Europa cu Olympique Marseille era ultima şansă pentru Torres, în condiţiile în care contractul său nu va fi prelungit în vară. La 3-0, antrenorul Diego Simeone l-a introdus în teren pe Torres tocmai pentru ca jucătorul să se bucure din iarbă de un succes aşteptat timp de 10 ani, în două perioade distincte (2001-2007 şi 2014-2018).

În total, “El Nino” Torres a disputat peste 400 de meciuri pentru Atletico, reuşind 127 de goluri. “Este ultimul meu sezon la Atletico, iar asta face acest trofeu şi mai special. Mi-am îndeplinit un vis din copilărie. Oamenii de aici m-au învăţat că, dacă lupţi până la capăt, poţi să fii întotdeauna învingător”, a declarat Fernando Torres după ce a ridicat deasupra capului trofeul Ligii Europa. “Atletico, meriţi tot ce-i mai bun pe lume. N-aş putea fi mai fericit de atât”, a scris apoi atacantul pe twitter. “Duminică va fi sărbătorit pe propriul teren. N-a primit nimic cadou, tot ce a câştigat a fost prin muncă”, l-a completat tehnicianul lui Atletico, Diego Simeone.

Mai multe