Liga Europa: Ce a făcut Lucescu şi ce s-a întâmplat cu Liverpool!

29 aprilie 2016 10:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În 2007, Mircea Lucescu a avut parte de una dintre cele mai dureroase eliminări din carieră: Şahtior a fost egalată de Sevilla printr-un gol marcat de portarul spaniolilor în al patrulea minut de prelungiri. Ucrainenii au luat apoi şi golul trei şi au părăsit Cupa UEFA, în optimi. Joi, Sevilla a redevenit coşmarul „minerilor“, scor 2-2. În cealaltă semifinală, Liverpool s-a făcut de râs.

Şahtior a început prost turul semifinalelor Ligii Europa şi a încheiat partida în aceeaşi notă. Sevilla a condus din minutul 6, însă elevii lui Lucescu au egalat şi au trecut în avantaj până la pauză. Când meciul se îndrepta spre o victorie a gazdelor, arbitrul polonez, Szymon Marciniak, a arătat punctul cu var, iar Gameiro a stabilit scorul final, 2-2. Andaluzii sunt deţinătorii trofeului, câştigând Liga Europa în ultimele două stagiuni.

"Rezultatul în consider just. Am dominat destul de mult în prima repriză, la 2-1 am avut o presiune constantă, cu multe situaţii de finalizare şi câteva contraatacuri. Consider că prima repriză ar fi trebuit să se termine cu scorul de 4-1, dacă eram mai puţin precipitaţi în joc. Repriza a doua ei au început-o mai bine, iar noi am fost prea prudenţi, nu am mai reuşit să menţinem ritmul din prima repriză, a intervenit şi o scădere de potential în jocul unor jucători, ca şi greşelile în apărare, mai ales în partea stângă. Noi nu am reuşit să transformăm în gol câteva contraatacuri foarte periculoase, a venit şi această greşeală, o lipsă de experienţă. Toată lumea spune că Şahtior e o echipă cu experienţă, dar nu se poate compara cu Sevilla din punctul ăsta de vedere. Ei joacă într-un campionat unde se întâlnesc cu Barcelona, cu Real Madrid… Iar noi sunt câţiva jucători care de-abia acum… care nivelul ăsta nu prea l-au jucat", a spus Lucescu.

Villarreal a învins Liverpool

Spaniolii de la Villarreal au învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), pe englezii de la Liverpool, în prima manşă a semifinalelor Ligii Europa, meci la care unicul gol a fost marcat în minutul 90+2, de Adrian Lopez.

"0-0 ar fi fost un rezultat just, dar oricum trebuia să marcăm acasă. Acum e 1-0 și va trebui să înscriem acasă, nu e cea mai mare diferență pe care a trebuit să o întoarcem, a fost de abia prima manşă, nimic nu e pierdut. Nu e ok să primești gol în minutul 92 în urma unui contraatac, dar a fost un joc foarte intens", a declarat antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp.

Mai multe