Liga Europa: Mircea Lucescu vrea revanşa după 26 de ani

9 martie 2016 21:28   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu are ocazia să se răzbune. Acum 26 de ani, în aprilie, trupa belgiană, cu largul ajutor al unui arbitru olandez, elimina Dinamo din Europa. A fost un meci în care românilor li s-au refuzat trei penalty-uri.

Joi seară (10 martie), de la ora 20.00, tehnicianul român îşi va arunca în luptă brazilienii pentru a o zdrobi pe Anderlecht. Partida are o miză aparte pentru antrenorul nostru. Pe lângă tranşarea calificării încă din manşa tur a optimilor, Lucescu vrea să-şi ia revanşa, una pentru care a aşteptat din 1990. Atunci, echipa sa, Dinamo, a depăşit rivalii interni şi a ajuns în competiţiile continentale. A fost prima formaţie autohtonă ce a atins semifinalele Cupei Cupelor, după ce a “înşirat” adversari ca Dinamo Tirana, Panathinaikos Atena şi Partizan Belgrad.

În penultimul act avea de recuperat un handicap de 1-0 din jocul tur. Dar pe fostul “23 August”, în manşa secundă, scenariul a fost asemănător, acelaşi scor pentru oaspeţi, rezultat obţinut cu largul concurs al “centralului” John Blankenstein. Olandezul nu a acordat trei penalty-uri pentru români şi a “tras” cu vecinii săi belgieni, iar “câinii” au şi jucat în zece din minutul 81. 

Dinamoviştii au fost extrem de nervoşi în meciul cu Anderlecht de la Bucureşti. Arbitrul John Blankenstein a avantajat rivalii şi Florin Răducioiu s-a revoltat. A fost faultat din spate şi protestând, l-a bruscat pe “fluieraş”, fiind imediat eliminat. A ajuns pe banca de rezerve, iar Lucescu l-a plesnit peste faţă, enervat că atacantul său a cedat presiunii şi şi-a lăsat echipa în zece. Răducioiu a avut probleme după acel incident, a primit o sancţiune de opt jocuri în Europa şi cota sa a scăzut drastic. A prins totuşi un contract la Bari şi apoi cariera sa a “urcat” până la perioada de glorie de la AC Milan.

Mai multe