Liga I: devoratoarea de antrenori!

2 decembrie 2015 17:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Sezonul fotbalistic s-a încheiat în acest an, iar statistica arată cifre „negre” în privinţa antrenorilor. Într-un campionat cu 14 echipe au fost schimbaţi 15 tehnicieni, formaţiile din subsolul clasamentului deţinând recordul la acest capitol.

Competiţia internă a început în iulie şi din august a început moda schimbărilor. Cei de la Voluntari au renunţat la Bogdan Vintilă şi l-au ales pe Flavius Stoican. Acesta nu a rezistat decât până în septembrie, atunci când ilfovenii l-au ales pe Mircea Rădulescu, dar „Riciu”, care l-a avut şi pe Pancu alături, a stat până în octombrie. A fost adus Gigi Mulţescu, care e şi în prezent pe banca celor de la Voluntari.

A urmat Poli Timişoara, acolo unde Dan Alexa a lăsat clubul pentru a prelua Rapidul, în locul său venind Florin Marin, care era la trupa giuleşteană. După această „rocadă” a urmat Petrolul pe listă. Ploieştenii au luat startul cu Tibor Selymeş, care a fost schimbat cu Eusebiu Tudor, după care a fost instalat Mihai Stoichiţă. „Lippi” a cedat şi el locul acum lui Constantin Schumacher.

O altă codaşă, Chiajna, l-a avut pe Marius Baciu, eliminat în favoarea lui Cornel Ţălnar, „Ţânţarul” fiind şi el dat afară pentru a veni Adrian Falub.

La Botoşani, Leo Grozavu a fost demis, iar Cornăţeanu a fost interimar până la sosirea lui Pustai.

ASA Târgu Mureş a rulat şi ea oamenii pe banca tehnică: Vasile Miruţă fiind sacrificat pentru a veni Cristiano Bergodi, care a plecat şi el.

CFR Cluj l-a numit pe Toni Conceicao în locul lui Francis Dican, iar Steaua l-a înlocuit pe Mirel Rădoi, antrenor fără licenţă, în acte fiind trecut Ţiţi Dumitriu, cu Reghecampf.

Mai multe