Lionel Messi rescrie istoria Barcelonei

21 martie 2012 16:29   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ziua şi recordul pentru Messi. Sud-americanul Barcelonei a reuşit o”dublă” marţi seara şi a devenit cel mai bun marcator din istoria echipei catalane.

Micuţul argentinian a ajuns la "cota" 234 pentru "extratereştrii".

Cu capul: 10 goluri

Lionel Messi este de neoprit. Fotbalistul Barcelonei a depăşit stadiul duelurilor cu adversarii şi acum se luptă cu istoria echipei sale. Pe care, uşor dar sigur, o rescrie. Marţi seară, micuţul mijlocaş sud-american a reuşit să mai doboare un record.

Cu pieptul: 1 gol

A înscris de două ori în poarta celor de la Granada, într-un meci de campionat, şi a devenit cel mai bun marcator al Barcelonei, cu 243 de goluri în 314 jocuri, două goluri mai multe decât Cesar, care înscrisese de 232 de ori în 354 de meciuri.

Cu dreptul: 38 goluri

Argentinianul a dovedit încă o dată, dacă mai era cazul, că este un fotbalist complet, reuşitele sale fiind realizate cu piciorul drept, stâng, cu capul, dar şi cu mâna sau cu pieptul.

Cu stângul: 185 goluri

Cum era de aşteptat, Messi a dat cele mai multe goluri în prima ligă a campionatului iberic, 153. A marcat de 19 ori în Cupa Spaniei, de 8 ori în Supercupă, de 49 de ori în Liga Campionilor, o dată în Supercupa Europei şi de 4 ori în jocurile de la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Cu mâna: 1 gol

Mai multe