Lista neagră a fotbalului. Decesele care au îndoliat sportul rege

4 martie 2018 18:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În ultimii 20 de ani, fotbalul mondial şi cel intern a fost zguduit de multe decese ale fotbaliştilor activi, drama lui Davide Astori fiind doar ultima dintr-o serie mai lungă.

Din păcate, nici România nu a fost ocolită de astfel de evenimente neplăcute, decesul lui Ekeng, decedat în 2016 după ce a căzut inert la mijlocul terenului în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul, fiind ultimul caz. Iată o trecere în revistă a celor mai cunoscute cazuri din fotbalul intern şi internaţional.

6 mai 2016: Dinamovistul Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat la spital după ce s-a prăbuşit în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul, fără a fi atins de cineva.

14 aprilie 2012: Piermario Morosini (26 de ani) a încetat din viaţă, după ce s-a prăbuşit pe teren în minutul 31 al meciului jucat de Livorno în deplasare cu Pescara.

8 august 2009: Daniel Jarque (26 de ani), a decedat după ce a suferit un infarct în timp ce vorbea la telefon, în camera hotelului din Coverciano, unde se afla în cantonament cu Espanol, echipă al cărei căpitan era.

28 august 2007: Jucător la FC Sevilla, Antonio Puerta a murit la trei zile după ce a suferit mai multe stopuri cardiace. El s-a prăbuşit mai întâi pe teren la un meci de campionat cu Getafe, iar apoi în vestiar.

25 ianuarie 2004: Internaţionalul ungar al echipei Benfica, Miklos Feher (24 de ani), a decedat în urma unui stop cardiac suferit într-un meci cu Vitoria Guimaraes.

26 iunie 2003: Mijlocaşul camerunez Marc Vivien Foe (28 de ani) a decedat la câteva minute după ce a fost victima unei crize cardiace în timpul meciului cu Columbia, din cadrul Cupei Confederaţiilor.

5 octombrie 2000: Căpitanul lui Dinamo, Cătălin Hâldan, a decedat în urma unui accident vascular cerebral suferit în timpul meciului amical Ş.N. Olteniţa - Dinamo Bucureşti.

24 iulie 1999: Ştefan Vrăbioru (23 de ani), care intrase de 13 minute în joc, s-a prăbuşit pe gazon în minutul 68 al meciului Rapid – Astra, murind în drum spre spital. Apoi s-a stabilit că acesta era suferind de inimă.

Mai multe