Lucescu, copiat în Germania! Directorul sportiv al lui Leipzig a vrut să-şi facă dreptate cu telefonul

26 octombrie 2017 13:31   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Tehnologia video nu este încă acceptată în toate campionatele tari ale lumii, deşi ar cam fi cazul. Până atunci, unii mai inventivi se descurcă cum pot, chiar dacă nu e tocmai regulamentar.

Românul Mircea Lucescu a scandalizat Europa la finalul partidei dintre Turcia şi Ucraina, din preliminariile pentru Mondialul din Rusia. Tehnicianul ienicerilor a mers cu telefonul mobil la centralul partidei care a validat două goluri neregulamentare ale ucrainenilor, încercând să-i arate acestuia pe loc cât de mult a greşit. A fost fără efect, UEFA l-a suspendat două etape, iar ziarele l-au masacrat scriind că Lucescu a avut un comportament balcanic. Se poate însă şi la case mai mari! Miercuri sera, Leipzig a jucat în Cupa Germaniei cu Bayern Munchen, iar meciul n-a fost unul liniştit. Gazdele au primit în prima repriză un penalty, dar arbitrul Felix Zawyer s-a răzgândit repede şi a transformat lovitura de pedeapsă într-o lovitură liberă, mutând locul infracţiunii în afara careului. Ralf Rangnick, directorul sportiv al gazdelor a fost măcinat de această decizie a centralului şi la pauză a sărit pe acesta. L-a prins în faţa tunelului care duce la vestiare şi i-a băgat telefonul sub nas ca să vadă singur că trebuia să lase penalty pentru echipa sa, aşa cum dictase iniţial. Nici Felix Zawyer n-a fost prea impresionat de gestul lui Rangnick, ba mai mult, oficialul lui Leipzig a riscat să mai fie şi linşat de jucătorii lui Bayern, în frunte cu Hummels. Culmea, nici măcar nu avea dreptate, reluările demonstrând că, într-devăr, infracţiunea s-a comis la marginea suprafeţei de pedeapsă, nu în interior.

Până la urmă Leipzig a deschis scor tot dintr-o lovitură de pedeapsă, dar dictată în minutul 68 şi transformată de Forsberg. Alcantara a egalat cinci minute mai târziu şi cele două echipe au mers aşa până la loviturile de departajare, unde bavarezii s-au impus cu 5-4.

Mai multe