Lucescu se dă cu ruşii?

12 mai 2015 21:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu s-a încăpăţânat să rămână la Şahtior, deşi în jurul său explodau bombe, iar echipa a trebuit mutată un campionat în deplasare, la Kiev. A făcut asta din solidaritate pentru Ahmetov, dar antrenorul a ajuns şi el la un grad maxim de suportabilitate.

Tehnicianului român îi expiră contractul cu ucrainenii la finalul acestei stagiuni, dar n-a vrut în ruptul capului să-şi anunţe plecarea, chiar dacă toată lumea o vedea ca pe cea mai logică decizie. Dimpotrivă, Lucescu a vorbit despre planul pentru sezonul viitor şi nici membrii familiei sale nu mai înţelegeau ce vrea de fapt acesta. Toate au fost însă doar strategii pentru a nu-i pierde din mână pe jucători în acest final de campionat, în care trebuia apărat locul de Ligă. Odată atins acest lucru, „Il Luce” a devenit sincer. „La finalul sezonului voi pleca de aici, pentru că suntem în mijlocul războiului. Dacă s-ar întâmpla asta în Africa, aş înţelege, dar suntem în Europa. E o situaţie inacceptabilă, iar condiţiile de muncă sunt prea grele”, a recunoscut el pentru „Millet”. 

Ziariştii l-au sunat de fapt pentru a afla la care dintre Galata, Fener sau Beşiktaş va ajunge, doar că el i-a şocat: „În ultima perioadă am fost departe de campionatul Turciei. Nu ştiu în detaliu cine la ce echipă joacă. Urmăresc de departe totul”. Asta pentru că Lucescu a reluat discuţiile cu Spartak Moscova, echipă care l-a dorit şi anul trecut, şi e pe cale să ajungă la un acord cu ruşii de pe locul 7 din prima ligă, antrenaţi acum de Murat Yakin.

Mai multe