Lumea fotbalului, solidară cu George Floyd

1 iunie 2020 19:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Lumea fotbalului nu putea rămâne indiferentă după uciderea afro-americanului George Floyd de un polițist în SUA. Trei vedete din Bundesliga au reacționat în timpul meciurilor din etapa disputată în weekend.

Francezul Marcus Thuram (22 de ani), autor a două goluri în meciul câștigat de echipa lui, Borussia Moenchengladbach, scor 4-1, cu Union Berlin, a îngenuncheat pe un picior după reușite, repetând gestul care a făcut înconjurul globului și care copiază felul prin care polițistul din Minneapolis l-a țintuit la pământ timp de 7 minute, apăsându-l cu genunchiul pe gât, pe George Floyd.

La rândul lui, englezul Jadon Sancho (20 de ani), autor a trei goluri pentru Borussia Dortmund în succesul, 6-1, de la Paderborn, a purtat pe sub echipament un tricou pe care scria în engleză ”Dreptate pentru George Floyd!”. Nu a putut arăta lumii întregi mesajul decât după primul gol, pentru că nu își putea permite decât un cartonaș galben.

Într-o altă partidă, americanul lui Schalke, Weston McKennie, a purtat în meciul cu Werder Bremen (scor 0-1), o banderolă pe care scria ”Dreptate pentru George”.

Mai multe