Lung şi Maxim, excluşi de la naţională pentru amicalele cu Turcia şi Olanda

2 noiembrie 2017 17:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Selecţionerul Cosmin Contra trimisese în străinătate 22 de telegrame de convocare pentru cele două partide de verificare din această lună. Azi, lista a fost primenită şi finalizată, de pe ea dispărând patru nume, toate destul de grele!

Fostul tehnician al lui dinamo a păstrat doar 17 stranieri, cinci fiind lăsaţi pe dinafară. Astfel, Silviu Lung junior a rămas pe dinafară din nou după ce lui Bogdan Lobonţ i s-a făcut din nou loc pe lista portarilor, nu pe cea a antrenorilor. Alexandru Maxim a fost şi el sărit din schemă, poate şi pentru a se mai uita de scandalul de la ultimele acţiuni, când jucătorul lui Mainz s-a înjurat cu fanii. Iasmin Latovlevic nu prinde echipa la Galatasaray şi nu are meciuri în picioare, acest criteriu nefiind însă valabil şi pentru alţii! Dorin Rotariu nu a rămas nici el printre tricolori, dar la cât de puţin şi de prost a jucat acesta pentru Mouscron era previzibil, iar Adrian Stoian, de la Crotone, a tras ultimul loz necâştigător. Curios este faptul că de pe listă n-au fost tăiaţi jucători ca Alexandru Chipciu, Nicuşor Stanciu, Vlad Chiricheş sau Florin Andone, care n-au mai jucat de foarte mult timp pentru echipele lor de club.

Totuşi, confirmarea celor 17 stranieri înseamnă că mai rămân doar 7 locuri pentru cele două partide amicale, care vor fi ocupate cu jucători din Liga 1. Destul de puţin dacă ne uităm la ultimele acţiuni ale echipei naţionale.

Lista confirmată a stranierilor pentru jocurile cu Turcia şi Olanda!

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 48/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0);

Fundași: Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 51/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 30/0), Cristian Săpunaru (22/0), Alin Toșca (9/0);

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard, 9/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 17/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 31/4), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 16/3), Gabriel Torje (54/11);

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 19/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 20/6), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14).

România va înfrunta Turcia pe 9 noiembrie, de la ora 20:15, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, şi Olanda pe 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională din Bucureşti.

Mai multe