Lupta vrăjitorilor: "Câinii" vor să rupă vraja Stelei

30 octombrie 2014 20:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Pare că a trecut o veşnicie de la ultima victorie a dinamoviştilor împotriva Stelei, consumată în aprilie 2011. Astăzi, deşi „câinii” pornesc cu şansa a doua în faţa campionilor din Ghencea, „magicianul” Stoican încearcă o minune în faţa „vrăjitorului” Gâlcă.

Indiferent de rezultat, va fi petrecere mare în această seară pe Arena Naţională, eternul derby Steaua - Dinamo fiind programat chiar în ziua măştilor şi a dovleceilor sculptaţi. De Halloween, steliştii pot bifa al 10-lea meci consecutiv fără eşec împotriva rivalilor de moarte, performanţă rar întâlnită în asemenea dispute. Dinamoviştii s-au bucurat ultima dată de o victorie în urmă cu trei ani şi jumătate (1-0, la 25 aprilie 2011), printr-un gol marcat în Ghencea de Gabi Torje. De-atunci s-au scurs nouă partide la rând în care roş-albaştrii au dictat legea, bilanţul fiind de şapte succese ale Stelei şi două rezultate de egalitate. „Acum i-am văzut mai aşezaţi în ironii pe cei de la Steaua. Cu excepţii mici, e drept. Mai aşezaţi, e mai bine aşa”, a declarat ieri Stoican, deranjat de faptul că seria de invincibilitate a Stelei s-a transformat în ultimii ani în subiect de glume. Şi directorul general al lui Dinamo, Dănciulescu, a încercat să ia din presiunea care apasă asupra „câinilor”: „Căutaţi în arhivă şi veţi vedea că au fost perioade mai mari de trei ani în care Steaua n-a bătut-o pe Dinamo”, a declarat el.

Superiori atât pe hârtie, cât şi prin poziţia din clasament, steliştii n-au uitat că ultimul meci contra lui Dinamo (1-1 în primăvară) n-a fost deloc o formalitate. „Credeam că vom câştiga la scor, dar am făcut egal”, a afirmat Chipciu, care va reveni cu această ocazie în echipa lui Gâlcă după accidentarea suferită în meciul naţionalei din Finlanda.

Mai multe