Magnificul „Posto” visează la tricolor. Va alege naţionala lui Contra?

31 iulie 2018 12:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Postolachi, francezo-moldoveanul de 18 ani care va obţine cetăţenia română, e în cel mai fericit moment al carierei. Cu golul magnific înscris în amicalul PSG – Atletico Madrid (3-2), tânărul Postolachi a atras atenţia presei internaţionale. Peste câteva luni, Virgiliu ar putea juca şi pentru naţionala României.

După modelul Florin Andone, fotbalul de la noi e pe cale să câştige un alt fotbalist de top crescut în afara graniţelor. Dacă Andone s-a născut în România şi s-a cizelat în Spania, Virgiliu Postolachi e un moldovean de peste Prut care evoluează de cinci ani pentru grupele de juniori ale lui Paris Saint-Germain. În această vară, profitând de vacanţele prelungite ale vedetelor de la PSG care au fost la CM 2018, Postolachi a fost luat de antrenorul Tuchel în lotul echipei mari şi a primit minute bune în amicale de lux cu Bayern, Arsenal şi Atletico Madrid. Puştiul Virgiliu n-a dezamăgit deloc, din contră. În meciul de luni cu spaniolii, Postolachi a dat golul victoriei (3-2) în prelungiri, cu o execuţie „a la Cavani”, aşa cum a remarcat presa franceză. „Sunt foarte fericit pentru «Posto». Are calităţi mari, e dispus la presing şi face un efort uriaş. Ăsta e doar începutul”, a declarat Luis Fernandez, directorul Academiei lui PSG, cel care îl cunoaşte cel mai bine pe Postolachi. „Fiind aici cu lotul primei echipe a fost deja o mare mândrie penru mine. Am aşteptat acest gol cu nerăbdare şi iată că a venit”, au fost cuvintele adolescentului care va deveni în curând cetăţean român.

Şi Federaţia lui Răzvan Burleanu a sesizat calităţile moldoveanului Postolachi, astfel că a demarat recent tatonările pentru ca atacantul să obţină cetăţenia română, lucru care se va întâmpla destul de repede, poate chiar în toamnă. Evident, miza e echipa naţională pentru care va opta să joace Postolachi. Fiind greu de crezut că va alege ţara de origine, Moldova, rămân două variante: Franţa, care i-a oferit deja cetăţenia, şi România. Cum în lotul campioanei mondiale e foarte dificil să pătrundă, Postolachi ştie că tricolorul românesc e mai la îndemână.

Mai multe