Mai aproape de EURO 2016: Finlanda - România 0-2

15 octombrie 2014 0:19   Fotbal intern
Ultima actualizare:

România a tremurat serios la Helsinki, contra Finlandei. Nu temperatura de 3 grade Celsius le-a dat bătăi de cap ”tricolorilor”, ci jocul gazdelor, care ne-au ținut în șah cea mai mare parte a meciului. A fost nevoie de intrarea lui Sânmărtean în a doua repriză pentru ca Bogdan Stancu să înscrie ”dubla” de trei puncte în poate ultimul meci al lui Victor Pițurcă pe banca tehnică a primei reprezentative.

Una caldă, una rece pentru ”tricolori”  în meciul cu Finlanda, de la Helsinki, din preliminariile Campionatului European din 2016.  ”Tricolorii” lui Victor Pițurcă au jucat lamentabil prima parte a meciului, când au reușit ”performanța” să tragă primul șut pe spațiul porții abia în minutul 33.  Nu știm ce a făcut selecționerul la pauză, însă a adus norocul de partea noastră. Românii au ieșit cu alt suflu de la cabine și în doar cinci minute s-a făcut diferența. Sânmărtean a intrat pe teren în locul accidentatului Alex Chipciu, a executat perfect un corner, care a fost transformat în gol de  Bogdan Stancu.  N-a durat mult și același Sânmărtean a scos un cartonaș galben după duelul cu Ring, adversarul său fiind eliminat pentru că primise un avertisment și în prima repriză. Chiar și în superioritate numerită ne-am chinuit serios să echilibrăm jocul, finalndezii forțând mult în atac prim schimbările făcute de selecționerul Mixu Paatelainen. Pe final, aceeiași jucători  - Sânmărtean-Stancu - au făcut faza golului doi. Stelistul i-a pasat atacantului la marginea careului, iar acesta a șutat plasat învângându-l pe Maenpaa.

Bogdan Stancu, la a opta reușită. Mulți specialiști au pus sub semnul întrebării decizia lui Pițurcă de a-l titulariza pe Bogdan Stancu, unul dintre preferații săi. Atacantul i-a răsplătit încrederea marcând în minutele  54 și 83. Astfel, ”Motanul” a ajuns la opt reușite pentru națională, egalându-l  în topul golgheterilor pe Ilie Balaci.

Au fost susținuți de 400 de suporteri. ”Tricolorii„ nu s-au simțit singuri pe stadionul din Helsinki. Peste 400 de microbiști români i-au încurajat pe tot parcursul jocului, nu de puține ori auzindu-se scandarea ”România!”. La final, Raț și compania au acordat minute în șir autografe și s-au pozat cu fanii.

Grecii, răpuși la Atena.  După ce sâmbătă au scos un egal cu Finlanda, 1-1, Grecia nu a reușit să se impună nici pe teren propriu, contra Irlandei de Nord.  Elenii mai au sanse mici la calfiicare, după ce aseară au pierdut 0-2.

Raț a fost premiat de FRF

Meciul cu Finlanda a fost unul special pentru Răzvan Raț. Fundașul în vârstă de 33 de ani a bifat a 100 prezență în tricoul tricolor, prilej cu care a fost recompensat de șeful Federașiei Române de Fotbal. Raș, acum la PAOK,  a primit din partea lui Răzvan Burleanu înaintea fluierului de start al jocului o plachetă aniversară, o diplomă și un buchet de flori. Raţ a devenit cel de-al cincilea jucător din istoria primei reprezentative cu o sută de selecţii, după Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Ladislau Boloni.

Mai multe