Maradona a fost lăsat să moară! Şapte persoane au fost acuzate de "omor simplu cu premeditare"

20 mai 2021 12:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ancheta privind moartea lui Diego Armando Maradona (60 de ani) a luat o întorsătură neașteptată. Procurorii au ajuns la concluzia că șapte persoane implicate în tratarea campionului mondial din 1986 l-au lăsat pe acesta în voia sorții.

În boxa acuzațiilor se vor afla neurochirurgul Leopoldo Luque, indicat drept medicul de familie al lui Maradona și principalul învinuit, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Angel Diaz, infimierii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid, coordonatorul infirmierilor, Mariano Perroni, precum și medicul care a răspuns de îngrijirea acasă a fostului fotbalist, Nancy Forlini. Procesul va începe în 31 mai, iar biroul procurorului general din oraşul San Isidro, de lângă Buenos Aires, a cerut judecătorul dosarului, Orlando Diaz, să le interzică inculpaţilor părăsirea Argentinei. 

Inculpații riscă 25 de ani de închisoare

Inițial, procurorii au dorit să-i acuze de presupus omor involuntar, însă în cele din urmă au ajuns la concluzia că învinuiții se fac vinovați de omor cu premeditare, infracţiune pentru care pot primi pedepse de la 8 până la 25 de ani de închisoare. Schimbarea acuzației s-a făcut după ce s-a  primit, la începutul acestei luni, raportul unei comisii medicale formate din 11 experţi care au evaluat circumstanţele morţii lui Maradona. Difuzat de mass-media argentiniană, raportul a stabilit că intervenția echipei sanitare care l-a asistat pe fostul fotbalist argentinian a fost "inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, acesta fiind lăsat în voia sorţii. „Semnele de pericol de moarte pe care le-a prezentat au fost ignorate”, au estimat experții.Operat la începutul lunii noiembrie 2020 pentru un hematom pe creier, Maradona a murit câteva săptămâni mai târziu, în 25 noiembrie 2020, ca urmare a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate, potrivit autopsiei. Acesta avea probleme cu rinichii, ficatul și inima.

Mai multe