Maradona, condus de zeci de fani spre spital

4 noiembrie 2020 17:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Maradona a rămas la fel de iubit în Argentina și în lume chiar și la mai bine de 20 de ani de la retragere. Zeci de fani au însoțit ambulanța care l-a transportat pe fostul campion mondial la spitalul din Buenos Aires unde a fost operat pe creier.

Conform medicului Leopoldo Luque, operația pentru îndepărtarea unui hematom subdural a fost un succes. ”Operaţia a durat o oră şi 20 de minute şi hematomul a putut fi îndepărtat. Diego este treaz, este foarte bine. Are un dren mic, pe care urmează să îl scoatem mâine. A suportat foarte bine operaţia şi este foarte bine”, a declarat medicul care a condus echipa ce a efectuat intervenţia la spitalul din Buenos Aires.

Interesant este că hematomul a fost descoperit în urma unei investigații făcute acum trei zile în spitalul din La Plata, acolo unde sud-americanul, care tocmai împlinise 60 de ani, fusese internat pentru deshidratare și depresie. Cum intervenția era prea complicată pentru medicii de acolo, Maradona a fost mutat cu o ambulanță la Buenos Aires, iar pe tot traseul salvarea a fost însoțită de zeci de fani, care au cântat și s-au rugat pentru sănătatea fostului jucător al lui Napoli.

Hematomul subdural poate fi o urgenţă medicală. De obicei, este cauzat de o leziune a capului suficient de puternică pentru a sparge vasele de sânge, care pot pune presiune pe creier din cauza sângelui acumulat. Vârsta, anticoagulanţii şi abuzul de alcool pot creşte riscul.

Mai multe