Marius Șumudică i-a înfuriat pe turci. Va fi dat afară?

23 martie 2020 15:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Oficialii clubului Gaziantep s-au arătat șocați de decizia antrenorului român de a se întoarce în țară.

În plină criză cauzată de coronavirus, Marius Șumudică a revenit de urgență în România, dar a făcut-o fără să aibă acordul șefilor de la Gaziantep. Aceștia din urmă s-au supărat și anunță sancțiuni.

Turcia a fost una dintre ultimele țări europene care au oprit desfășurarea campionatului din cauza pandemiei. Totuși, majoritatea echipelor își țin jucătorii și antrenorii în bloc-starturi, ținând cont că federația a lăsat de înțeles că poate relua meciurile în orice moment. Cu toate acestea, Marius Șumudică i-a lăsat pe cei de la Gaziantep, întorcându-se în țară la finalul săptămânii cu ajutorul unui privat care l-a costat aproape 50.000 de euro. „Am aflat cu mare surprindere că Șumudică și staff-ul său au părăsit Turcia. Consiliul nostru de conducere se va reuni zilele următoare pentru a discuta despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat vicepreședintele grupării din Gaziantep, Mahsun Altunkaya. Sună ca o declarație de război în direcția tehnicianului de 49 de ani, astfel că nu-i exclusă o pedeapsă dură, care poate ajunge chiar la întreruperea colaborării cu Marius Șumudică. Astfel, situația românului nu-i una deloc roză, mai ales în contextul în care nici rezultatele nu l-au ajutat în ultima perioadă, Gaziantep FK adunând înainte de întrerupere o serie negativă de patru meciuri fără victorie.

Un alt român implicat în campionatul Turciei, portarul Silviu Lung (Kayserispor) a confirmat interdicția primită de jucători și antrenori. „Pentru moment, antrenamentele s-au suspendat și așteptăm noi decizii în funcție de răspândirea virusului. Aici sunt aproximativ 1000 de oameni infectați și 21 de morți. Ni s-a comunicat că nu avem voie să părăsim țara”, a declarat Lung.

Mai multe