Marius Şumudică nu are contract la Astra

4 iulie 2015 21:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Marius Şumudică a transferat o echipă întreagă în acestă vară şi se pregătea de cupele europene. Totuşi, el nu figurează în acte ca antrenor, pentru că, cel puţin până acum, nu s-a înţeles cu patronul Niculae pentru un nou contract.

„Şumi” are o situaţie incertă la clubul din Giurgiu. „Astralii” s-au întors din cantonament, iar tehnicianul de 44 de ani, însoţit de avocat, s-a deplasat la sediul uneia dintre firmele patronului Ioan Niculae. Finanţatorul e după gratii, dar le-a transmis reprezentanţilor săi ce condiţii îi acceptă lui Şumudică. Şeful vrea să-i achite o leafă de 10.000 de euro lunar pentru o înţelegere de doi ani, în timp ce antrenorul doreşte şi bonusuri pentru performanţă, plus garanţia că nu vor fi întârzieri salariale în privinţa sa, a celor din staff şi mai ales a jucătorilor.

Conducătorii nu au oferit vreo certitudine în privinţa achitării la timp a banilor şi nici nu i-au acceptat prima legată de calificarea în grupele Ligii Europa, Astra fiind acum în turul doi preliminar. Părţile nu au ajuns la un acord, sunt în tratative, dar e posibilă şi varianta ca Astra să aibă pe altcineva pe bancă la debutul de vineri în Liga I.

„Ce să mai zic de transferuri, când deocamdată n-am rezolvat cu mine?!”, a afirmat nervos Şumudică. Antrenorul vrea să-şi treacă în contract toate clauzele referitoare la sumele pe care le-ar primi dacă formaţia îşi îndeplineşte obiectivele, gen clasarea pe podium în Liga I, obţinerea Cupei României sau a Cupei Ligii, fiindcă nici până acum nu şi-a luat banii cuveniţi de la alte cluburi unde şi-a atins ţelurile şi nu mai vrea să fie păcălit.

A adus zece jucători

Până să-şi clarifice situaţia, Şumudică a fost activ în privinţa lotului şi l-a schimbat din temelii. Ultima achiziţie e Pedro Queiros Miguel Barbosa, un fundaş ce în 2008 a trecut şi pe la Gloria Bistriţa. El e al zecelea pe lista achiziţiilor din această vară, restul fiind Lovin, Ricardo Alves, Daniel Florea, Alexandru Stan, Geraldo Alves, Dandea, Boşneag, Hurdubei, Boldrin.

Mai multe