Mărturiile lui Costel Gâlcă

30 iunie 2015 22:00   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Costel Gâlcă s-a despărţit de roş-albaştri după ce le-a adus trei trofee în vitrină. El a povestit la Dolce Sport despre relaţia rece pe care o avea cu Gigi Becali, cum i se impuneau jucători în echipă şi cum în iarnă a vrut să plece din cauza subţirimii lotului şi a presiunii conducerii.

Tehnicianul de 43 de ani nu şi-a găsit încă o echipă pe placul său, deşi a negociat cu unele din spaţiul arab. Însă, până atunci a explicat cum a decurs mandatul la trupa din Ghencea.

  •  ... despre plecările lui Szukala, Sânmărtean şi Keşeru: “Dacă Szukala, Sânmărtean şi Keşeru rămâneau, puteam să batem un record în campionat. Aşa, s-au schimbat multe după plecarea lor. Apoi au venit alţii, unii care aveau probleme de sănătate, ca Tamaş şi Bourceanu, a durat până şi-au revenit şi asta s-a văzut”.
  •  … despre “antrenorul” Gigi Becali: “Mi-a spus de la început că se va implica la echipă, voia să joace anumiţi fotbalişti. Ştiam de la alţii cum ­procedează. Vrea să ştie echipa şi dorea ca unii care nu erau în formă să-i bag titulari. La cererea lui au intrat cei care nu prea jucaseră, ca Latov­le­­vici sau Bourceanu. Relaţia an­trenor-patron nu era uşor de gestionat. Erau unii care îşi încheiau contractul în vară, alţii au fost aduşi, deşi nu aveam nevoie de ei…, dar patronul a crezut altceva”.
  •  … despre omul Gigi Becali: “După ce a ieşit din închisoare, mi-a zis că voi continua… Pentru ce am făcut la Steaua, nu mi-a mulţumit, nu m-a felicitat niciodată şi de vorbit cu el am făcut-o doar o dată, la aeroport, după meciul cu Iaşi. Atât”.
  •  … despre clauza care l-a ţinut la Steaua: “În luna decembrie nu am vrut să mai stau pe banca tehnică a Stelei. Jucătorii importanţi plecau şi nu se făcea nici un transfer. M-am consultat cu familia şi cu staff-ul meu şi mi-au zis să rămân pentru că am muncit şi nu merită să plec acum. Era şi o clauză în valoare de  500.000 de euro şi patronul mă dădea afară dacă nu o puneam eu în contract. Dacă plecam, trebuia să plătesc, iar dacă mă demiteau, achitau ei”.

Click! spune

Costel Gâlcă a fost instalat pe banca Stelei în iunie 2014 şi a stat doar un an. Dar, în această perioadă a intrat în istoria clubului ca omul care a cucerit tripla: campionat - Cupa Ligii – Cupa României. Deşi, Gigi Becali nu l-a mai vrut, totuşi antrenorul şi-a primit toţi banii pentru munca sa.

Mai multe