Mattia Montini e „Bizonul 2”! Italianul s-a dezlănţuit contra Craiovei

16 decembrie 2018 15:04   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Atacantul italian care a dat trei goluri Craiovei e asemănat de Mircea Rednic cu Harlem Gnohere.

Cel mai bun meci făcut de Dinamo în acest sezon, 3-0 cu CSU Craiova, a consemnat explozia lui Mattia Montini, autor al unui hattrick. Italianul de 26 de ani le-a adus aminte fanilor de „Bizonul” Gnohere.

Transferat între timp la FCSB, Gnohere era până sâmbătă seară ultimul jucător dinamovist care izbutise o triplă. Se întâmpla în vara lui 2016, la un meci cu Astra câştigat de „câini” cu 4-1. După doi ani şi jumătate, Dinamo pare să fi găsit din nou un atacant de clasă în persoana acestui Montini adus de Mircea Rednic de prin liga a treia italiană. La al cincilea meci disputat în România, Montini i-a executat de unul singur pe oltenii conaţionalului Devis Mangia, primul gol fiind unul magnific, cu câlcâiul. „O execuţie de atacant. Montini e un băiat care se pregăteşte foarte bine, l-am văzut şi la antrenamente cum marchează”, a explicat antrenorul Rednic. „Joacă şi cu stângul şi cu dreptul, îmi aduce aminte de Gnohere. Montini e mai mobil decât Gnohere, dar «Bizonul» are mai multă experienţă şi protejează mai bine mingea”, a completat tehnicianul dinamovist. „Am jucat ca şi când ar fi fost o finală de Champions League. Eu am venit aici să dau o mână de ajutor, să dau goluri”, a precizat Montini, care a pus capăt astfel crizei de rezultate în care intrase gruparea din Ştefan cel Mare.

Până la meciul cu Craiova, Montini dăduse o singură dată trei goluri într-un meci, pe vremea când juca la formaţia de tineret de la AS Roma, în 2011. Culmea, adversar i-a fost chiar Devis Mangia, antrenor la Varese la acea vreme. „Dacă ar juca numai împotriva mea, ar fi golgheter”, a glumit tehnicianul Craiovei.

Mai multe