Maxim visează cum batem Franţa, dar nu mai e la lot

31 martie 2016 21:04   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Alex Maxim a discutat cu cei de la „Eu sunt 12” despre echipa naţională, partida de debut de la turneul final din vară sau omul care i-a „furat” tricoul cu numărul 10 în selecţionata lui Iordănescu.

Fotbalistul de 26 de ani nu a avut o evoluţie apreciată în prima ligă germană şi „Tata Puiu” nu l-a convocat pentru amicalele cu Lituania şi Spania. „Dacă neconvocarea m-a supărat sau ambiţionat? Ambele!”, a spus sec Maxim, comentând şi faptul că stelistul Nicuşor Stanciu a devenit decarul echipei: „A demonstrat că e un caracter puternic şi că poate purta numărul 10. Copil nu mai este! Însă este un fotbalist de mare calitate!”.

Chestionat asupra tricoului pe care-l va prelua la turneul final, jucătorul lui Stuttgart  s-a ferit să ofere un răspuns clar: “Emblema de pe piept este mai importantă decât numărul de pe spate”. Totuşi, Maxim visează la meciul României cu Franţa, joc ce va deschide Campionatul European: “E minutul 80 şi se face 1-0, gol Săpunaru”. Mijlocaşul lui Stuttgart a anunţat că va lupta să-i schimbe părerea lui Anghel Iordănescu, selecţionerul explicând în termeni duri neconvocarea lui.

„El a fost un obişnuit al lotului. Consider că are un potenţial imens, dar sunt supărat pentru că-şi doreşte sau se mulţumeşte cu foarte puţin. A îmbrăcat statutul de rezervă la echipa de club şi crede că, dacă joacă sau nu, va fi convocat la naţională. Trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă să joace la club, altfel este în mare pericol să piardă Euro”, a spus “Generalul”.

Alex despre.... 

...echipa favorită la jocul FIFA: spaniolii de la Real Madrid

...serialele pe care le vizionează: Blacklist, Californication, House of Cards

…numele unui film despre el: Greu de ucis

…mâncarea preferată: sarmalele făcute de mama sa şi pufuleţi. Ca băutură ar alege: vinul, în dauna palincii sau a berii.

…melodia sa de suflet:  Mândră floare trandafir

…cel mai puternic adversar:  Hummels

…ce i-ar spune lui Iordănescu: “Am ajuns unde sunt făcând multe sacrificii şi muncind foarte mult şi aşa va fi în continuare!”

Mai multe