Meciuri de foc în barajele pentru Mondiale! Cu cine ar fi căzut România

26 noiembrie 2021 17:08   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Au fost stabilite, prin tragere la sorți, meciurile de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială 2022. Italia sau Portugalia vor rămâne acasă!

La Zurich s-au stabilit atât barajele din primul tur, cât și cele din faza a doua, cea care va da, de fapt, cele trei calificate la Mondiale. Dacă ar fi ajuns în baraj, naționala României ar fi avut o misiune mai mult decât imposibilă: prima adversară ar fi fost campioana europeană, Italia, iar a doua, cel mai probabil Portugalia! Așa că șansele noastre de a ajunge la turneul final țineau de domeniul miracolului.

La tragerea la sorţi s-au stabilit trei “căi” pentru CM, în care se dispută câte două semifinale şi o finală. Cele trei finale stabilesc echipele calificate la Cupa Mondială.

Rezultatul tragerii la sorţi:

Calea A: Scoţia - Ucraina, Ţara Galilor – Austria. Gazda finalei va fi câştigătoarea meciului Ţara Galilor - Austria

Calea B: Rusia - Polonia, Suedia – Cehia. Gazda finalei va fi câştigătoarea semifinalei Rusia - Polonia

Calea C: Italia - Macedonia de Nord, Portugalia – Turcia. Gazda finalei va fi câştigătoarea semifinalei Portugalia – Turcia.

Meciurile se vor disputa în perioada 24-29 martie 2022.

Cele trei câştigătoare ale play-off-ului se vor alătura la Cupa Mondială din Qatar naţionalelor Germaniei, Danemarcei, Franţei, Belgiei, Croaţiei, Spaniei, Serbiei, Angliei, Elveţiei şi Olandei, care au câştigat grupele preliminare în Europa. S-au mai calificat la CM până acum Brazilia şi Argentina, din zona Conmebol. De asemenea, echipa Qatarului va participa în calitate de gazdă.

Mai multe