Meme Stoica a spus ce a trăit în închisoare: "În primul an am citit doar ziare!"

25 februarie 2016 12:25   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mihai Stoica este ultimul eliberat din închisoare, după condamnarea în Dosarul Transferurilor, iar fostul manager al Stelei încearcă să-şi reia activitatea de dinainte.

E destul de greu să treacă peste lipsurile detenţiei şi nu poate să nu se gândească mereu la cele 20 de luni de lipsire de libertate. Acesta a oferit un interviu Gazetei Sporturilor, în care vorbeşte despre toate aceste lucruri. Iată cele mai importante dintre afirmaţiile lui Meme Stoica!

...despre lipsirea de libertate: "Nu libertatea este cel mai de preț lucru . Poți pierde o ființă dragă și este mult mai dureros. Înainte, eu căutam informații câteva ore zilnic pe internet. Acolo, am stat doi ani fără acces la net, a trebuit să mă mulțumesc cu ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și, în al doilea an, cu programele DigiSport, atunci când exista semnal TV. Nu regret însă că am pierdut ceva, dimpotrivă. Mă bucur că n-am văzut meciul retur cu Ludogoreț".

...despre convieţuirea cu alţi deţinuţi: "La închisoare nu se ține cont de antipatiile de afară. Oricum, aveam o relație OK cu George Copos înainte de condamnare. În cele 9 luni în care am stat împreună n-am purtat prea multe discuții pe teme fotbalistice, aveam alte subiecte. Cu Gică Popescu nu m-am înțeles bine doar pe teren, ne-am înțeles extraordinar 20 de luni, timp în care am împărțit aceeași cameră și ne-am desfășurat activitatea în aceleași puncte de lucru".

...despre oamenii de afară: "Gigi Becali mi-a promis pe 4 martie 2014 că, indiferent când voi ieși, nimeni nu-mi va lua locul. Unii s-au autopropus, alții au fost propuși de oameni apropiați lui Gigi care au ignorat situația mea, dar el și-a respectat cuvântul. Mi-ar fi ușor să spun că făceam performanțe ca în anii precedenți, dar n-o spun. Zic doar că era posibil, așa cum era  posibil să nu se facă nici măcar ceea ce s-a realizat în absența mea".

...despre Costel Gâlcă şi Mirel Rădoi: "N-am fost consultat în numirea lui Gâlcă. Nici n-aș fi avut ceva de spus, nu-l cunoșteam deloc. Cu el, Steaua a câștigat fără drept de apel Cupa României și Cupa Ligii. Campionatul l-a pierdut Târgu Mureș! De când sunt liber am vorbit cu el de două ori și mereu ne-a despărțit un geam. Cât despre Rădoi, toate au fost împotriva lui! În toată cariera mea n-am întâlnit o situație asemănătoare, un om supus unei asemenea presiuni. La 2-1 sârbii erau îngropați, doar că au venit faza penalty-ului și eliminarea lui Varela. Nu Mirel a fost vinovat pentru acel eșec. Pur și simplu se întâmplă, așa cum s-a întâmplat la Boro sau cu Ludogoreț".

Mai multe