Messi a revenit, a marcat, a câştigat!

2 septembrie 2016 21:14   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În urmă cu două luni şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională, dar nu a putut să stea departe de formaţia “pumelor”. Leo Messi, cel mai bun jucător sud-american, a revenit la lot şi a fost decisiv în victoria Argentinei, 1-0, contra selecţionetei statului Uruguay, meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

”Pentru mine, capitolul echipei naţionale s-a încheiat. Decizia este luată”, a anunţat starul argentinian la finalul partidei cu Chile, din finala Coppei America, pierdută de Argentina la penaltiuri. A fost al treilea eşec în ultimul act al competiţiei pentru Messi, care, la momentul respectiv, n-a mai rezistat presiunii şi, răpus de dezamăgire, şi-a anunţat retragerea de la naţională. Nu a durat însă mult şi, după o pauză şi o binemeritată vacanţă, starul Barcelonei a fost întors din drum. La acest lucru a contribuit şi preşedintele ţării, cel care a insistat ca Messi să nu spună adio primei reprezentative. „Am vorbit cu  el la telefon. Sunt sigur că va reveni. Este cel mai bun din lume”, a spus atunci Macri, care a precizat că Argentina poate câştiga următoarea ediţie a Cupei Mondiale cu Messi în echipă. Cum, necum, Leo s-a întors să ajute “pumele” să se califice la turneul final din Rusia şi a făcut-o în stil de mare campion. Cu Messi pe teren, Argentina a învins cu 1-0 Uruguay, tocmai prin golul marcat de Leo, în minutul 43. În urma acestui succes, Argentina a urcat pe primul loc, cu un punct peste naţionalele statelor Uruguay şi Columbia.  Echipele clasate pe primele patru locuri se vor califica direct la CM, iar ocupanta poziţiei a cincea va juca un meci de baraj.

Suporterii au intrat pe teren

În meciul cu Uruguay, un fan a reuşit să dribleze vigilenţa forţelor de ordine şi, după un sprint de câţiva zeci de metri, a ajuns la Leo Messi,  pe care l-a îmbrăţişat şi căruia i-a pupat picioarele, în semn de mulţumire şi apreciere. După câteva secunde, stewarzii au intervenit şi l-au scos pe suporter de pe gazon.

Mai multe