Messi are 30 de goluri din lovituri libere! Alţi executanţi de legendă

9 ianuarie 2017 11:22   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FC Barcelona a făcut aseară un nou pas greşit în campionatul Spaniei, catalanii obţinând doar o remiză, 1-1, pe terenul celor de la Villarreal. Ca urmare, Barcelona a picat pe locul trei în clasament, la 5 puncte de liderul Real Madrid, care are şi un meci mai puţin disputat.

În meciul de la Villarreal, golul Barcei a fost marcat de Lionel Messi, care a executat impecabil o lovitură liberă din afara careului. Sud-americanul a stabilit astfel o nouă bornă în cariera sa, acesta fiind cel de-al 30-lea gol reuşit din asemenea situaţii. 24 dintre aceste "libere" au fost semnate în tricoul Barcelonei, restul de 6 înregistrându-se în meciurile naţionalei Argentinei.

Fără teama de a greşi, Messi poate fi pus fără mari probleme într-un Top 10 al celor mai buni executanţi de lovituri libere din istoria fotbalului. Iată care ar fi ceilalţi:

-Ronaldinho: pe vremea când juca la Barcelona, brazilianul a reuşit performanţa de a da trei goluri din lovitură liberă într-un singur meci, cu Udinese.

-Alessandro Del Piero: execuţiile italianului sunt de neuitat, el înscriind chiar şi în poarta Stelei din lovitură liberă.

-Roberto Baggio: "Il Codino" a fost mereu o "sperietoare" atunci când îşi aşeza mingea în afara careului.

-David Beckham: ne aducem aminte cu plăcere de felul în care fostul internaţional englez trimitea mingea din lovituri libere. Dintr-o asemenea fază, Beckham şi-a calificat naţionala la CM 2002, cu un gol în ultimul minut contra Greciei.

-Gică Hagi: chiar şi topurile făcute de străini îl includ pe român printre cei mai buni executanţi de lovituri libere. De referinţă rămân golurile "Regelui" marcate la Galatasaray.

-Sinişa Mihajlovic: sârbul a marcat multe goluri memorabile în cariera sa direct din lovituri libere. Numai în campionatul Italiei a punctat de 28 de ori.

-Juninho Pernambucano: poate cel mai eficient executant de lovituri libere din istoria recentă a fost brazilianul cu care s-a întâlnit şi Steaua în Liga Campionilor. Juninho a marcat 75 de goluri în perioada petrecută la Lyon, 44 dintre aceste goluri fiind din lovituri libere. 

Mai multe