Messi i-a dat o «palmă» lui Bayer

30 mai 2014 22:21   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În istoria modernă a Ligii Campionilor nici un jucător nu reuşise să puncteze de cinci ori în 90 de minute. A făcut-o Messi în Barcelona - Leverkusen (7-1).

Cel mai valoros fotbalist din lume e într-o continuă bătălie personală cu recordurile şi cu propriile limite. Într-o partidă fără miză, pornită de la scorul de 3-1 pentru catalani înregistrat în tur, Leo Messi a scris o nouă pagină de istorie.

Gol 1: 1-0- min 25

La doar câteva zile după ce marcase patru goluri într-un meci cu Valencia, argentinianul a plusat, ca la poker. Astfel, contra nemţilor de la Leverkusen, „Puricele" Messi a pişcat de cinci ori, şi cu stângul şi cu dreptul, şi cu loburi şi cu şuturi. Ca nimeni altul din 1992 încoace, de când a luat fiinţă actualul format al Ligii Campionilor.

Gol 2: 2-0- min 42

Din faţa televizoarelor şi a calculatoarelor, ceilalţi mari fotbalişti ai lumii şi-au scos pălăria. „E fantastic. FIFA ar trebui să creeze un trofeu special doar pentru el", a scris pe Twitter brazilianul Rivaldo, fost şi el la Barcelona. „Era o partidă de Liga Campionilor sau era Messi pe playstation?", s-a întrebat columbianul Falcao, un alt golgheter pur-sânge.

Gol 3: 3-0- min 49

Rooney a fost însă cel mai inspirat: „Messi e o glumă. Cel mai tare din toate timpurile!" Culmea, înainte de întâlnirea cu Leverkusen, sud-americanul a fost necăjit de o durere de cap, Messi fiind chiar surprins de camerele de televiziune înghiţind o pastilă pe tunelul de la vestiare.

Gol 4: 4-0- min 58

Gol 5: 7-0- min 84

Ce recorduri a bătut Messi

Prima dată în carieră când marchează de cinci ori într-un meci. În două rânduri mai reuşise câte patru goluri plus alte 14 „triple".

Primul jucător din istoria Ligii Campionilor cu cinci goluri într-un meci. În vechiul format, al Cupei Campionilor, performanţa a mai fost realizată de 11 ori, ultima dată în 1979.

A ajuns la cota 49 de goluri marcate în Liga Campionilor, depăşindu-i pe Inzaghi (46) şi Şevcenko (48). Numai Raul (71), Van Nistelrooy (56) şi Henry (50) au mai multe.

A egalat propriul record de 12 goluri într-un singur sezon al Ligii Campionilor, pe care îl deţinea din stagiunea trecută, la egalitate cu Van Nistelrooy (2002-2003).

Mai multe