Messi, prea scump pentru Barcelona: ”Am fi amanetat clubul 50 de ani”

6 august 2021 15:43   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Telenovela Messi-Barcelona a avut un final atipic: s-a terminat cu despărțirea actorilor principali. Asta la 24 de ore după ce se părea că cele două părți vor ”îmbătrâni” împreună.

Într-o conferință de presă organizată vineri, președintele catalanilor, Joan Laporta, a explicat de ce clubul este în imposibilitatea de a-i prelungi contractul celui care de 16 ani scrie istorie în culorile roș-albastre ale Barcelonei: „Pentru a respecta regulile fair-play-ului financiar, FC Barcelona ar fi trebuit să accepte o operaţiune care afecta drepturile TV ale clubului pe următorii 50 de ani. Nu puteam lua o decizie pe 50 de ani. Această instituţie are 120 de ani, este deasupra tuturor, chiar şi deasupra celui mai mare jucător din istorie, căruia nu o să-i putem mulţumi niciodată destul. Cifrele şi pierderile sunt mai grave decât am prevăzut. Masa noastră salarială nu ne-a lăsat loc. Nu pot lua o decizie ce ar putea distruge clubul, Barcelona este cel mai important lucru”, a declarat Laporta în fața ziariștilor. Șeful clubului a confirmat că cele două părți se înțeleseseră, însă contractul nu a putut fi înregistrat pentru că formația depășea astfel limitele salariale impuse de Ligă.

După această despărțire oarecum anunțată de evenimentele din ultimele luni, dar șocantă prin faptul că a devenit realitate, argentinianul de 34 de ani este liber să semneze cu cine vrea. Conform transfermarkt.com, valoarea de piață a jucătorului care a cucerit 10 titluri de campion al Spaniei și 4 Ligi ale Campionilor în cei 16 ani în care a evoluat pentru Barca, este de 80 de milioane de euro. Așa cum a anunțat impresarul lui, sud-americanul e dispus la discuții. Evident, este de așteptat să ajungă la o echipă care și-l permite: PSG, Manchester City sau Bayern Munchen. De asemenea, este posibil să ajungă și în MLS, campionatul nord-american de fotbal.

Mai multe