Messi şi Ronaldo, ademeniţi cu zeci de milioane de euro

28 noiembrie 2015 20:13   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În fotbalul internaţional, săptămâna care se încheie astăzi a stat sub semnul zvonurilor legate de posibilele transferuri ale lui Leo Messi şi Cristiano Ronaldo.

Cele mai înstărite echipe ale lumii au declanşat asalturile asupra jucătorilor care domină de ani buni sportul-rege. Bineînţeles, e vorba despre Messi şi Ronaldo, cei care au câştigat împreună ultimele şapte „Baloane de Aur”. Sub contract cu FC Barcelona până în 2018, Messi e de mult timp pe agenda şeicilor din conducerea clubului englez Manchester City. Acum, potrivit presei britanice, argentinianului de 28 de ani i s-ar fi pregătit o ofertă colosală, în care ar urma să încaseze aproximativ un milion de euro pe săptămână. Mai exact, Messi ar putea avea la City un salariu anual de 45 de milioane de euro, sumă care va creşte cu alte câteva milioane cu ajutorul drepturilor de imagine ale fotbalistului. Chiar dacă sud-americanul va accepta să plece de la Barcelona, pentru Manchester City va mai fi o problemă de rezolvat, cea a clauzei de reziliere aparent intangibile pe care o are Messi (350 de milioane de euro).

Marele rival al argentinianului de la Barca, portughezul Cristiano Ronaldo, simte şi el mirosul zecilor de milioane de euro. Atacantul de 30 de ani câştigă în prezent la Real Madrid 17 milioane de euro pe an, însă şefii arabi ai clubului Paris Saint-Germain i-au pus pe masă lui Ronaldo un salariu anual de peste 20 de milioane de euro. În ceea ce priveşte suma de transfer, gruparea franceză ar fi dispusă să verse în conturile lui Real Madrid suma de 125 de milioane de euro.

Mai multe