Michel Platini, eliberat după 15 ore de audieri: „Mult zgomot pentru nimic!”

19 iunie 2019 11:16   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Michel Platini a fost eliberat, miercuri (19 iunie), la primele ore ale dimineții. El a fost reținut cu o zi înainte și audiat timp de 15 ore, într-un dosar de corupție în fotbal.

Procurorii francezi anchetează condițiile în care Qatar a obținut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal de 2022. Zvonurile despre mita dată de statul arab mai multor oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal au apărut încă din 2010. A fost deschisă o anchetă în 2015, în Statele Unite ale Americii, iar un an mai târziu, cea din Franța.

„Am răspuns la toate întrebările!”

Qatar ar fi dat o mită de 780 de milioane de dolari ca să obțină organizarea Cupei Mondiale. După audiere, împotriva lui Michel Platini au fost formulate mai multe acuzații, potrivit Digi24

„A fost o audiere lungă, dar dat fiind numărul de întrebări, nici nu se putea altfel. M-au întrebat despre Euro 2016, Campionatul Mondial din Rusia, Campionatul Mondial din Qatar, Paris-Saint-Germain, FIFA. Au fost întrebări pe multe teme, am răspuns la toate. Nu știu de ce sunt aici, dar le-am răspuns la toate întrebările. Mereu am fost liniștit, pentru că m-am simțit complet strãin de toate aceste lucruri”.

Avocatul fostului fotbalist al echipei Franței, William Bourdon, a precizat că a fost vorba de „mult, mult zgomot pentru nimic”: „Această reținere a fost perecepută de Michel drept injustă și disproporționată”. Reţinută în acelaşi timp cu Michel Platini, fosta consilieră pe sport a lui Nicolas Sarkozy, Sophie Dion, a fost eliberată şi ea în cursul serii de marţi.

Mai multe