„Micul Messi”, recuperat de Becali. Primul transfer al anului la FCSB

4 ianuarie 2019 14:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Patronul FCSB-ului l-a transferat pe Florentin Matei, un mijlocaş de care şi-a bătut joc în urmă cu câţiva ani.

Florentin Matei (25 de ani) a crescut în curtea roş-albaştrilor şi a fost asemănat cu marele Leo Messi pentru calităţile sale tehnice. Gigi Becali n-a crezut însă deloc în jucătorul care s-a întors acum ca o mare promisiune în curtea FCSB-ului.

„Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu îmi tai capul! El s-a născut să jongleze mingea, n-are nici forţă, nici viteză. E moale, n-are cum să ajungă fotbalist”, spunea Becali în 2011, în momentul în care a decis să renunţe la puştiul de 17 ani Florentin Matei. Culmea, doar cu un an înainte, finanţatorul FCSB-ului era încântat de mingicarul Matei, supranumit la acea vreme „micul Messi”, declarând că va obţine pe el 70 de milioane de euro. „Important e că mie mi-a plăcut dintotdeauna. Mângâie mingea, scoate om din joc şi e un jucător de posesie. E cel mai valoros în opinia mea, să vedem dacă mă înşel sau nu”, a spus azi Gigi Becali după ce a semnat cu Florentin Matei un contract pe patru ani. „Cred că în vară va ajunge şi la echipa naţională”, a completat patronul roş-albaştrilor despre fotbalistul pe care l-a umilit la începutul carierei.

În afara a două meciuri din 2010 pe care le-a jucat în Liga I în tricoul FCSB-ului, Florentin Matei a mai avut experienţe în campionatul intern. În toamna lui 2010 la Unirea Urziceni, iar în primăvara anului trecut la Astra Giurgiu, care l-a împrumutat pentru jumătate de sezon de la formaţia croată Rijeka. „L-am remarcat când era la Astra. Cred că am făcut o achiziţie bună, sunt bucuros că l-am luat şi liber de contract”, a precizat Becali. În vara trecută, după ce a încheiat conturile cu Rijeka, Florentin Matei a acceptat o ofertă din Emirate, de la echipa Ittihad Kalba, de care s-a despărţit însă rapid, cu doar patru meciuri jucate, ultimul la finalul lunii septembrie.

În afara lui Florentin Matei, campania de achiziţii a FCSB-ului se va limita la fundaşul Cristea de la Gaz Metan şi, posibil, la atacantul Andrei Cristea de la Iaşi. „Mihai Teja mi-a spsu că nu mai are nevoie de alţi jucători, să nu ne încărcăm. O să mai luăm un alt atacant doar dacă pleacă Gnohere. Nu vreau să vorbesc despre ofertele pe care le are decât atunci când se face. Vreau să-mi schimb atitudinea din acest an, voi vorbi doar când se fac lucurile”, a declarat Gigi Becali.

De departe cea mai fericită perioadă din cariera lui Florentin Matei a fost cea petrecută la Rijeka, în sezonul 2016-2017, în ţara actualei vicecampioane mondiale. Cu românul printre cei mai importanţi jucători, Rijeka a câştigat pentru prima dată în istorie titlul de campioană, în faţa granzilor Dinamo Zagreb şi Hajduk Split. A fost o stagiune de vis pentru Florentin Matei şi colegii săi, Rijeka trecându-şi în cont în acelaşi an şi Cupa Croaţiei.

Mai multe