Mihai Teja, primul stelist pe banca lui Dinamo

19 decembrie 2014 22:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Până la Mihai Teja, în istoria rivalităţii Steaua – Dinamo nu s-a mai întâmplat niciodată ca un antrenor al uneia dintre cele două echipe să fie crescut ca fotbalist de către celălalt club.

De-a lungul timpului, steliştii şi dinamoviştii au avut grijă să nu se lase pe mâna duşmanilor de moarte. Astfel, chiar dacă au existat tehnicieni care şi-au trecut în CV ambele formaţii (gen Zenga sau Dorinel Munteanu), cei doi granzi au evitat să numească antrenori care şi-au legat primii paşi în fotbal de culorile rivalilor.

Tradiţia a fost ruptă acum de Teja (36 de ani), care ieri a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei de tineret pentru a putea semna cu Dinamo. Deşi cariera sa de jucător s-a încheiat prematur, la 19 ani (din cauza unei afecţiuni la inimă), Teja nu-şi poate renega statutul de stelist.

De mic copil, Teja a avut sânge roş-albastru, el evoluând mulţi ani la tineretul Stelei ca mijlocaş central, alături de nume precum Alin Stoica, Aliuţă sau Cătălin Munteanu. După 11 ani în Ghencea ca junior, Teja a mai bifat trei sezoane (2007-2010) ca antrenor secund, având ocazia să lucreze sub comanda lui Hagi, Lăcătuş sau Stoichiţă, la rândul lor stelişti cu acte-n regulă.

În relaţia sa viitoare cu fanii dinamovişti, Teja are un singur atu. E vorba despre ultimul titlu de campioană cucerit de gruparea din „Ştefan cel Mare”, în 2007, atunci când cuplul de antrenori era format din Rednic (principal) şi Teja (secund). 

Mai multe