Mii de fani pe străzi la Bilbao, pentru primul trofeul după 31 de ani

19 august 2015 21:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

După o pauză de 31 de ani, Athletic Bilbao a obţinut un trofeu, Supercupa Spaniei, bucuria fanilor fiind peste măsură. 50.000 de fani au venit să vadă cupa, localitatea bască transformându-se într-o “mare” roş-albă, culorile tradiţionale ale clubului.

Elevii lui Valverde s-au impus în faţa Barcelonei cu 4-0 în tur şi au remizat, 1-1, în manşa a doua. Au primit trofeul chiar pe arena rivalilor, Camp Nou şi ajunşi acasă, au avut parte de o primire incredibilă. 50.000 de oameni, echipaţi în alb şi roşu, au creat o atmosferă extraordinară. Artiz Aduriz, eroul echipei, cel care a marcat o “triplă” în meciul de acasă şi a punctat şi pentru remiza de pe terenul catalanilor, a fost cel mai aclamat, dar nici coechipierii lui nu au fost uitaţi.

Autocarul descoperit, decorat cu însemnele lui Athletico a făcut turul oraşului şi s-a oprit la catedrala Virgen de Begona şi la Primărie. Aici au fost aşteptaţi cu onoruri de către edil şi a avut loc o festivitate. Apoi, jucătorii au prezentat trofeul de la balconul instituţiei şi starurile formaţiei au ţinut câte un discurs. Din localitate, echipa s-a deplasat la sediul de unde e condusă provincia Vizcaya, a cărei capitală e Bilbao, şi cei 112 edili ce conduc oraşele din regiune şi-au adus omagiile.

Fotbaliştii nu au stat mult la petrecere fiindcă pregătesc meciul de azi cu Zilina, din play-off-ul Ligii Europa, dar suporterii au sărbătorit până târziu în noapte. 

«Seceta» de 31 de ani

Athletic Bilbao nu a mai câştigat un trofeu de 31 de ani, Supercupa de acum fiind a treia din istorie după cele obţinute în 1950-1951 şi 1984-1985. Atunci, în 1984, echipa a avut un sezon excelent în care pe lângă Supercupă a obţinut titlul şi Cupa Spaniei.

Mai multe