Mircea Lucescu a început să «jongleze» cu naţionala Turciei

29 august 2017 20:47   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Pentru că naţionala României e departe de CM 2018, măcar Mircea Lucescu să ajungă la turneul final din Rusia de anul viitor. Proaspăt selecţioner al turcilor, „Il Luce” a luat un prim contact cu atmosfera din cantonamentul otomanilor.

 Luni, jucătorii convocaţi de Lucescu pentru dubla cu Ucraina şi Croaţia (2, respectiv 5 septembrie) au făcut cunoştinţă cu experimentatul tehnician român şi cu metodele acestuia de pregătire.

Nea Mircea nu i-a luat prea tare pe turci, primele antrenamente fiind unele lejere, de acomodare. Inclusiv Mircea Lucescu şi-a permis să se bage în „joaca” elevilor săi, cu câteva jonglerii care i-au scos în faţă calităţile de fost mare fotbalist. Debutul oficial al Turciei cu Lucescu la timonă e unul special, sâmbătă, în Ucraina, la Harkov, contra unei naţionale pe care românul o cunoaşte perfect din perioada de 12 ani (2004-2016) în care a activat la Şahtior Doneţk.

„Lucescu ştie foarte bine fotbalul ucrainean, dar asta poate fi o provocare în plus pentru jucătorii de la Şahtior. Cred că Lucescu a avut puţin timp la dispoziţie, însă îşi motivează excelent jucătorii”, a recunoscut omologul lui Lucescu de pe banca Ucrainei, Andrei Şevcenko.

Mai multe