Mircea Lucescu: «Cât am pasiune, voi continua»

21 februarie 2017 20:07   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Antrenor la Zenit, Mircea Lucescu a anunţat că nu renunţă la a sta pe banca tehnică, deşi are 71 de ani. În plus, rămâne un adept al fotbalului romantic, nedorind apariţia probei video. El a acordat un interviu pentru «Marca», în care a vorbit despre multe aspecte ale fotbalului.

… despre fotbalistul Lucescu: “Să fii fotbalist este maximum, este fără egal. Puteam evolua pe toate posturile din atac şi mi-ar fi plăcut să joc în străinătate. Am avut oferte de la Bordeaux şi Rennes, dar era greu să ieşi dintr-o ţară comunistă”.

despre Şahtior Doneţk: “Mă gândeam că o să stau un an, doi, dar am rămas 12. A fost o perioadă extraordinară, dar în vară am plecat fiindcă echipa nu a revenit la Doneţk şi doi ani am fost tot timpul în avioane, departe de casă, fără suporteri”.

despre retragere: “Cât am entuziasm şi pasiune voi continua. E incredibil că nu am avut nici un an sabatic, pentru că nu pot sta în casă. Am meritul de a fi fost 40 de ani la acest nivel, în special în fotbalul din Europa de Est, care a început să se dezvolte după 1990”.

despre tehnologia în fotbal: “Văd că se testează tehnologia, dar nu o voi accepta niciodată. În fotbal cel mai important nu este ce se întâmplă pe teren, ci la bar. Asta e ceea ce aduce oamenii pe stadioane. Când lucrurile vor fi precise, nu va mai fi la fel”.

despre Hagi: “A debutat la naţională cu mine la 17 ani. Dacă ar fi ajuns la Madrid cu doi ani mai devreme, ar fi avut o carieră uriaşă. Pentru mine era ca Maradona”.

Mai multe