Mircea Lucescu, fabrica de bani

3 iulie 2015 21:42   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Echipa lui Mircea Lucescu scoate profit chiar dacă în Ucraina e stare de război. Tehnicianul român i-a lăsat să plece pe Douglas Costa şi Luiz Adriano, brazilieni pe care s-au obţinut 38 de milioane de euro, după ce au fost cumpărat cu ani în urmă cu doar şapte milioane de euro.

Mircea Lucescu e din 2004 la Şahtior şi de atunci trupa din Doneţk a început să domine fotbalul ucrainean, dar şi să se transforme într-o fabrică de bani. Reţeta lui “Il Luce” a fost să urmărească fotbalişti brazilieni, să-i cumpere, să-i crească la club, după care urma vânzarea, una cu un profit uriaş.

“De fiecare dată când pleacă un jucător, eu am deja în minte alţi doi-trei pe care să-i aduc la noi”, a povestit antrenorul mai demult.

Iar reţeta e una de succes, dovada fiind şi cele mai recente transferuri. Mijlocaşul Douglas Costa a semnat cu Bayern Munchen şi “minerii” au încasat 30 de milioane de euro. Un profit de 26 de milioane, având în vedere că a fost adus în 2010 de la Gremio pentru patru milioane.

Apoi, a urmat Luiz Adriano. Atacantul a fost dat către AC Milan contra opt milioane de euro şi din nou ucrainienii au avut de câştigat pentru că a fost adus de la Internacional Porto Alegre, în 2007, pentru trei milioane.

În total, “IL Luce” a realizat 31 de milioane în doar câteva zile de pe urma a doar doi jucători. Oricum, şi-n anii trecuţi românul a dat lovitura. Spre exemplu, în 2013 transferurile lui Willian, Fernandinho şi Mkhitaryan au adus o sută de milioane de euro în visteria clubului. “Am pierdut trei jucători importanţi, dar nu cred că este club în Europa care să câştige o sută de milioane de euro din transferuri”, a spus atunci Lucescu.

Cele mai scumpe transferuri de la Şahtior

Mai multe